Eerste elftal

Oosting uit kritiek op biergooistakingen, Fraser maakt vergelijking met getrainde hond

Oosting uit kritiek op biergooistakingen, Fraser maakt vergelijking met getrainde hond

Zondag werd de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Twente direct na de 1-0 tijdelijk stilgelegd. Er belandden bekers bier op het veld. Het was de tweede keer sinds de invoering van de regel dat een wedstrijd van FC Twente gestaakt werd wegens beker(s) op het veld. Dit was vorig seizoen het geval bij de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen.

RKC-trainer Henk Fraser deelt in gesprek met NOS zijn mening over de maatregel waarbij het spel tijdelijk wordt gestaakt bij het gooien van voorwerpen naar het veld. "Dit is een tijd waarin daar heel kort bovenop gezeten wordt", vertelt Fraser. "Dat moeten we met zijn allen accepteren. Het is logisch dat het gebeurt."

"Voor mij ligt het veel meer in het verleden. Het is voor mij een vergelijking met een hond. Die leer je zaken aan, maar als je die afleert dat hij niet meer op de bank mag, dat is heel moeilijk. Wij hebben het ergens in het verleden toegelaten en getolereerd. Nu moeten we alle zeilen bijzetten om daarachter staan. Wij gaan niet klagen, ook al verstoorde het de concentratie", aldus de 57-jarige oefenmeester.

Joseph Oosting laat echter weten dat hij deze situatie maar niks vindt. "Voor ieder wissewasje, voor één bekertje wordt een wedstrijd al gestaakt. Je haalt het ritme uit een wedstrijd. Je moet naar binnen. Dan kun je ook weer wat energie tanken", besluit de trainer van FC Twente, die duidelijk maakt dat het geen excuus is voor de nederlaag van zijn ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties