Eerste elftal

Oosting: Ünüvar klaar voor de basis, vraagtekens achter drie basisspelers

Oosting: Ünüvar klaar voor de basis, vraagtekens achter drie basisspelers

Joseph Oosting heeft een flink aantal vraagtekens binnen zijn selectie voor de uitwedstrijd tegen Ajax. De oefenmeester moet misschien drie spelers missen die tegen Fortuna Sittard nog aan de aftrap stonden. Ricky van Wolfswinkel zal weer starten in de spits. Boadu is herstellende van een hamstringblessure en keerde donderdag terug bij de club. Ajax-uit komt voor hem te vroeg.

"Boadu is niet fit. Smal is een vraagteken, Vlap al een geruime tijd en Mees Hilgers. Dat zijn de vraagtekens. Maar we hebben nog twee trainingen en dan moet duidelijk worden of ze kunnen starten of kunnen eindigen." Dit biedt dan weer kansen voor de wisselspelers Bruns, Salah-Eddine en Ünüvar. Maar hoe fit is laatstgenoemde nu echt? Is hij klaar voor de basis?

"Jazeker is hij klaar voor basis, anders zit hij niet bij de selectie", aldus Oosting tegenover 1Twente. "We denken dat hij 90 minuten kan spelen. Ik snap dat die vragen er zijn, maar je kan er maar elf opstellen. Ik zou wel heel graag al mijn spelers willen opstellen", aldus Oosting met een grote lach. "Maar even alle gekheid op een stokje. Hij kan starten. Hij is fit, zit bij de selectie en kan zijn waarde tonen. Afgelopen zaterdag viel hij goed in en had hij zijn meerwaarde. Het is nu aan hem om dat vast te houden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties