Eerste elftal

Oosting verdedigt Smal en Brenet: "Wordt te negatief naar hen gekeken"

Oosting verdedigt Smal en Brenet: "Wordt te negatief naar hen gekeken"

De waarschuwing van Joseph Oosting richting Joshua Brenet en Gijs Smal lijkt zijn vruchten af te hebben geworpen. Een dag voor de wedstrijd liet de oefenmeester weten dat de bekritiseerde backs gewoon zouden gaan starten tegen Go Ahead Eagles, maar niet zonder gezegd te hebben dat er nu wel gepresteerd moest gaan worden. En dat gebeurde. Smal gaf een assist. Brenet deed hetzelfde, maar deed er met een doelpunt nog een schepje bovenop.

Na afloop van de wedstrijd werd het tweetal besproken door Joseph Oosting. "De vragen die we over Joshua en Gijs kregen, waren terecht. Maar je moet oppassen dat je niet in een afrekencultuur terechtkomt, waarin mensen heel snel worden geslachtofferd", aldus de oefenmeester in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

"Deze week hebben we als staf gezegd: we houden aan het elftal vast. En dan is het heel mooi voor iedereen dat dat goed uitpakt. Ik heb veel gesprekken met ze gevoerd en ze wisten dat ze beter moesten gaan presteren. Brenet stond nu vanaf de eerste minuut aan en Gijs had een belangrijke rol bij een treffer."

"Ik vind soms dat er iets te negatief naar Brenet en Smal wordt gekeken", vervolgt Oosting. "We staan gewoon derde, mede dankzij hun inbreng." Hierbij wil hij de overige spelers ook niet vergeten. "Sommige jongens pakten de hoofdrol, maar tegelijkertijd doe je daar de rest mee tekort, want ik vind dat we als collectief ons heel goed hebben hersteld. Iedereen heeft deze week in de spiegel gekeken en we zijn het gesprek met elkaar aangegaan. Ik snap best dat mensen soms andere keuzes willen zien. Spelers horen en lezen dat ook. Als wij dat onder controle kunnen houden en goed managen, kan het een heel mooi jaar worden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties