Eerste elftal

Oosting vergeleken met Real-trainer Ancelotti: "Een aparte gave"

Oosting vergeleken met Real-trainer Ancelotti: "Een aparte gave"

René Roord is al jaren de technisch manager van FC Twente Vrouwen. Hij is afkomstig uit Oldenzaal en speelde als voetballer in het eerste van FC Twente. Helaas kwam er vroegtijdig een einde aan zijn profcarrière wegens naweeën van een gebroken kuitbeen en gescheurde enkelbanden. Naast FC Twente Vrouwen volgt hij ook het eerste van FC Twente op de voet en is onder de indruk van trainer Joseph Oosting.

"Het is echt bijzonder. Ik denk vooral dat hij het vermogen heeft om zo over te komen zoals hij overkomt. Hij blijft zo authentiek en zo gewoon. Volgens mij pakt hij daar de hele ploeg mee, en ook de wissels. Dat is wel een kunst voor een trainer", aldus Roord aan tafel bij RTV Oost.

Dan maakt Roord een bijzondere vergelijking. "Bij Ancelotti (trainer Real Madrid, red.) zie ik dat ook altijd. Hoe kan dat? Dat is wel een aparte gave. Als je wisselt en dat met uitleg doet, dan kun je het er als speler niet mee eens zijn, maar dan komt het wel goed over." Dat kan volgens Roord alleen als iemand zich, net als Ancelotti, niet anders voordoet. "Als je een rolletje gaat spelen, dan gaat het niet lukken. Oosting is zo", besluit de vader van Oranje Leeuwin Jill Roord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties