Eerste elftal

Oosting verklaart aanvallende wissel: "Ik heb niet getwijfeld"

Je zou het bijna vergeten door alle trammelant, maar FC Twente won donderdagavond met 1-0 van Hammarby IF. In de 53e minuut bleef de bal hangen na een corner, waardoor Sem Steijn de bal binnen kon schieten. FC Twente was veel beter dan de Zweedse tegenstander en wisselde aanvallend om nog vaker te scoren, maar bleef steken op één treffer.

In de 62e minuut kwam Ricky van Wolfswinkel erin voor Mathias Kjolo. Van Wolfswinkel ging op links spelen. Hij nam de plek in van Michel Vlap, die op acht ging spelen naast de teruggeschoven Michal Sadílek. Joseph Oosting verklaart de aanvallende wissel bij de persconferentie.

"Na de 1-0 hebben we Ricky gebracht omdat we aan de zijkant in de bezetting constant iemand misten. We hebben er echt alles aan gedaan om de 2-0 en misschien wel 3-0 te maken. Ik heb niet getwijfeld", zegt Oosting over de wissel.

Oosting koos bij gebrek aan een fitte linksbuiten voor een variant met Vlap op linksbuiten. Hoewel Vlap een goede wedstrijd speelde, was duidelijk te zien dat hij geen linksbuiten is. Oosting zou volgende week wellicht ook kunnen kiezen voor een variant met Van Wolfswinkel op linksbuiten, terwijl huurling Naci Ünüvar een week heeft om volledig wedstrijdfit te worden. Als Oosting ervoor kiest om Vlap van linksbuiten te halen, heeft hij te maken met een lastige keuze: zet hij Vlap of Steijn op tien, of laat de trainer ze allebei spelen door Mathias Kjolo eruit te halen?