Eerste elftal

Oosting verklaart keuzes voor Vlap en Eiting

Oosting verklaart keuzes voor Vlap en Eiting

Joseph Oosting had voor de uitwedstrijd tegen Excelsior heel wat keuzes te maken. De grootste vraagstukken waren Mathias Kjolo of Carel Eiting en Michel Vlap of Naci Ünüvar. Uiteindelijk heeft Oosting ervoor gekozen om met Eiting te starten vanwege zijn goede pass. Daarnaast staat Vlap in de basis. De oefenmeester verklaart waarom.

"Ik heb getwijfeld om Ünüvar te laten starten", zegt Oosting in gesprek met ESPN. "Naci is goed ingevallen (tegen RKC Waalwijk, red.) en wordt fitter en fitter. Hij heeft iets specifieks. Hij is heel voetbalvaardig, kan één tegen één een man uitspelen. Misschien gebeurt dat nog in de loop van de wedstrijd."

Ook de keuze voor Eiting wordt uitgelegd. "We hebben vandaag veel de bal en willen eromheen spelen, met name aan de rechterkant. Dan speelt Carel daar met zijn linkerpoot. De bal komt terug en dan willen we graag aan de andere kant uitkomen. Dat is aan de voorkant mooi verteld, maar nu nog tussen de vier lijnen.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Eiting, Sadílek, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Vlap

Praat over de wedstrijd in ons liveblog. Klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties