Eerste elftal

Oosting verklaart noodgedwongen rol van Vlap in speelwijze FC Twente

Oosting verklaart noodgedwongen rol van Vlap in speelwijze FC Twente

Afgelopen seizoen speelde Michel Vlap met name op de linksbuitenpositie. De 27-jarige Fries is van origine een aanvallende middenvelder, maar kreeg een rol op de flanken. Vlap fungeerde als valse linksbuiten. Arnold Bruggink kon geen passende linksbuiten vinden op de transfermarkt. Joseph Oosting legt uit waarom de Fries deze rol kreeg en hoe hij hierop is gekomen.

Oosting begint over de linksbuitenpositie. "Vorig jaar zijn er best wat goede spelers weggegaan, onder andere Misidjan en Cerny. Vervolgens deed Daan Rots het in de voorbereiding echt hartstikke goed. We waren op zoek naar een linksbuiten, maar die moet wel passen in de manier waarop wij willen voetballen en die konden we niet vinden", begint de oefenmeester tegenover topanalist Pieter Zwart van Voetbal International.

"Wij vonden dat we niet overhaast de beslissing moesten nemen om een linksbuiten te halen. Vervolgens ga je daarmee aan de slag met de spelers die je hebt. Het is dan een uitvinding dat we Vlap links zetten als valse linksbuiten die goed tussen de linies kan spelen. Onze rechterkant is heel erg van structuur en onze linkerkant is dynamisch en Vlap vulde dat prima in."

Zwart begint over de oefenwedstrijd tegen FC Schalke 04. Vlap begon toen op linksbuiten en de analist vraagt Oosting wanneer hij de gedachte kreeg dat dat wel wat kon worden. "Ik zal je meenemen in het hele proces. In het begin van het jaar moesten we snel Conferen League spelen, dus binnen drie weken moesten we aan de bak."

"Dan ben je op zoek naar een speler en dat lukte niet echt goed. We zochten spelers die graag bij FC Twente wilde spelen en bepaalde kwaliteiten hebben. Vervolgens speel je oefenwedstrijden en, je zegt het goed, in de wedstrijd tegen Schalke dacht ik dat dit ook wel wat kan zijn Vlap op linksbuiten. Hij kan op het middenveld een vierkant maken en goed tussen de linies voetballen. Dat betekende wel dat we aan de rechterkant diepte moesten hebben en dat hebben we met Rots en Steijn. Toen hebben we gezegd dat we niet overhaast een buitenspeler gaan halen en dat is goed uitgepakt", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties