Eerste elftal

Oosting verwacht meer van backs: "Wissel ze niet voor niks"

Oosting verwacht meer van backs: "Wissel ze niet voor niks"

Vorig seizoen waren backs Gijs Smal en Joshua Brenet van cruciaal belang voor FC Twente. Opgeteld waren ze betrokken bij maar liefst 23 van de 66 eredivisiedoelpunten van de Tukkers. Dit seizoen vallen de statistieken tegen. Smal was in veertien wedstrijden bij nog geen enkele goal betrokken, de teller staat voor Brenet na elf wedstrijden op slechts één assist.

Trainer Joseph Oosting haalde Smal en Brenet vroegtijdig naar de kant. Was hij ontevreden over het spel van beide vleugelverdedigers? "Ik vind dat ze meer kunnen, met name in de aanvallende intenties die we willen hebben. Op een gegeven moet je wel iets. Gooien we er een aanvaller bij of zet je er een ander type back neer? Zo hebben we het getracht te doen. Alleen ik wissel ze niet voor niks", aldus de oefenmeester in gesprek met ESPN.

Smal en Brenet werden vervangen door respectievelijk Youri Regeer en Alfons Sampsted, de backs die het aan het begin van het seizoen alleraardigst deden. Daarnaast heeft Oosting ook nog de beschikking over Anass Salah-Eddine als linksback. Wordt het een keer tijd om iemand anders weer de kans te geven als rechts- en/of linksback? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties