Eerste elftal

Oosting: "Voor geen enkele andere club dan FC Twente was ik weggegaan"

Oosting: "Voor geen enkele andere club dan FC Twente was ik weggegaan"

Joseph Oosting neemt per 1 juli het stokje over van Ron Jans als hoofdtrainer van FC Twente. De 51-jarige oefenmeester komt over van RKC Waalwijk, waar hij het de laatste twee jaar geweldig heeft gedaan. Met zeer beperkte middelen wist Oosting spelers beter te maken, een echt team te smeden en achtereenvolgens tiende en negende te worden in de eredivisie.

Oosting vertrekt dan ook niet zonder na te denken bij RKC. Hij is de club heel dankbaar. "Ik heb de kans gekregen me hier te ontwikkelen en ik ben er trots op dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van spelers en RKC zelf. Voor geen enkele andere club dan FC Twente was ik hier weggegaan", vertelt de man uit woonwagenkamp De Ark in Emmen.

"FC Twente behoort tot de vijf grootste van Nederland. Ik kijk ernaar uit om daar aan de slag te gaan. Maar afscheid nemen hier... nee, dat vind ik niet makkelijk", besluit Oosting, die nog een doorlopend contract had in Waalwijk. Hoeveel FC Twente betaalt aan RKC om de trainer over te nemen, is niet bekend.

Per 1 juli wordt Oosting de hoofdtrainer van FC Twente. Het kan zomaar zijn dat hij al heel snel aan de bak moet. Als FC Twente de play-offs wint, spelen de Tukkers eind juli al de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League. De heenwedstrijd in deze ronde staat gepland op donderdag 27 juli. De returnwedstrijd is een week later.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties