Eerste elftal

Oosting weigert spelers te sparen tegen PEC: "Fenerbahce leeft nog niet"

Oosting weigert spelers te sparen tegen PEC: "Fenerbahce leeft nog niet"

Joseph Oosting kent een voorspoedige start bij FC Twente. Onder leiding van de nieuwe trainer won FC Twente drie van de vier Europese duels en ook in de eerste eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd gezegevierd. Vanmiddag staat het duel tegen PEC Zwolle op het programma en daarna gaan de ogen vol op het tweeluik met Fenerbahce.

Oosting is tevreden over zijn start bij FC Twente. "Maar het kan natuurlijk altijd beter", vertelt hij in gesprek met ESPN. "Zoals de wedstrijd uit bij Riga. We zijn wel een ronde verder, maar als je kijkt naar de manier van voetballen, was het niet onze beste wedstrijd."

Had Oosting dan gehoopt om al iets verder te zijn met zijn ploeg? "Ik moet eerlijk zeggen dat we wel stappen maken en ook stappen hebben gemaakt, dus wat dat betreft ben ik daar wel tevreden over. Alleen, als trainer zijnde streef je altijd naar perfectie. De wedstrijd tegen Riga hadden we eerder kunnen beslissen", aldus de 51-jarige Emmenaar.

Aankomende donderdag staat het uitduel tegen Fenerbahce op het programma. Is Oosting al bezig met de wedstrijd? "Nee. Het is wel heel erg mooi dat we tegen Fenerbahçe spelen. Maar je bent weer hier en je hebt getraind voor zondag. Dus de pijlen staan weer op zondag, op PEC." Ook bij zijn collega's ziet hij dat er nog niet gefocust wordt op de wedstrijden tegen Fenerbahce. "Ik heb er nog niet iemand over gehoord vanmorgen (zaterdagochtend, red.). We waren er vroeg en hebben getraind. We hebben ons voorbereid op PEC en een analyse gehad over PEC. Het leeft nog niet. De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste."

Met Michel Vlap, Sem Steijn en Robin Pröpper heeft FC Twente een aantal spelers in de selectie met wat fysieke klachten. Oosting gaat deze spelers echter absoluut niet sparen tegen PEC. "Sparen, daar doen we niet aan. We kijken wel naar de fysieke gesteldheid van spelers. Hier en daar hebben we wat klachten en ook dat weten we. Dus we moeten daar goed naar kijken. Sem is daar een van. Hij heeft vandaag een blok meegedaan dus daar gaan we mee zitten met de medische staf om te kijken hoe we dat morgen gaan aanvliegen. Voor ons is de competitie ook heel erg belangrijk. We zetten daarop in. Dus deze wedstrijd tegen PEC is het belangrijkst", besluit Oosting, die heeft aangegeven dat Vlap en Steijn weer wedstrijdfit zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties