Eerste elftal

Oosting wil slag slaan met oog op Europese topwedstrijden

Oosting wil slag slaan met oog op Europese topwedstrijden

FC Twente heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug door derde te worden in de eredivisie. Er zijn echter dingen die volgend seizoen beter moeten. FC Twente moet beter gaan presteren in de topwedstrijden buitens huis. Op bezoek bij PSV, Feyenoord, Ajax en AZ werd afgelopen seizoen in totaal slechts één punt gepakt.

"Waar we nog een slag kunnen slaan, is in de topwedstrijden, de 50/50-wedstrijden", beseft ook trainer Joseph Oosting bij het seizoenoverzicht van ESPN. "Als we straks Europa ingaan, hebben we vaak tegenstanders die net zo goed of nog beter zijn dan ons. Dan moeten we er het maximale uithalen. Is dat een punt, dan moeten we dat punt koesteren. Kunnen we winnen, dan moeten we hem winnen. Dat noem ik zakelijk zijn in alles. Verdedigend zakelijk: soms schiet je een bal heel lelijk over de zijlijn of naar voren."

"Mij en de staf zit elke verliespartij dwars. Dan ga je kijken: hoe kan dat nu?" Oosting haalt Ajax-uit aan. "Goed begonnen, 0-1 voorsprong. Het zijn persoonlijke fouten, maar aan de andere kant doe je het met elkaar. Ajax was heel erg onverwachts, er was niet zoveel aan de hand."

"Wij hebben aan het begin van het jaar tegen elkaar gezegd: wij willen ons in topwedstrijden meten. In resultaten zie je dat niet, maar in de manier van voetballen wel. We hebben van de topwedstrijden echt wedstrijden kunnen maken", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties