Eerste elftal

Oosting zag de pijn en ondernam actie: "Dat zie je en voel je"

Oosting zag de pijn en ondernam actie: "Dat zie je en voel je"

Sem Steijn maakt dit seizoen indruk bij FC Twente. Na twaalf wedstrijden staat de teller van de middenvelder al op acht doelpunten. Dit zijn er vijf meer dan de spits van FC Twente, Manfred Ugalde. De Hagenees heeft een neusje voor de goal en heeft de gave om iedere keer op de juiste plek op te duiken. De 22-jarige ontwikkelt zich in een razendsnel tempo, dit tot tevredenheid van Joseph Oosting.

"Hij zit fysiek goed in elkaar. Hij is iemand die van de bal afloopt. Hij is typische tien. Daarmee wil ik zeggen dat hij vaak onderweg is. En doordat hij vaak onderweg is, maakt hij het veld lang. En hij is dodelijk in de zestien en kan écht goed afwerken." Inmiddels wordt Steijn vergeleken met spelers als Davy Klassen en Jari Litmanen.

"Sem Steijn moet vooral Sem Steijn blijven", vervolgt Oosting bij RTV Oost. "Hij moet niet iemand kopiëren zoals Jari Litmanen of wie dan ook. Hij moet gewoon Sem Steijn blijven. In onze manier van voetballen is hij toch degene die veel in de zestien te vinden is."

Ondanks alle lof, kende Steijn ook een mindere periode toen zijn vader onder vuur lag als trainer van Ajax. "Het is een hechte familie. Dat zie je en dat voel je dat hij het heel erg lastig heeft en dat het hem pijn deed. Met name bij RKC-uit. Toen zei ik: 'jongen, gaat het wel goed met je?' Toen had hij er heel veel moeite mee. Je moet zo'n jongen dan wel helpen."

En hoe doe je dat dan? "We hebben allemaal groepjes en Sem zit bij mij. Niet alleen de trainingen, maar ook de terugkoppeling van hoe iemands rol in het elftal is geweest. Pik er zelf eens wat dingen uit. Met wie wil je je een connectie hebben. Dan praat je natuurlijk eerst over het voetbalinhoudelijke en vervolgens vraag je: hoe sta je erin ten opzichte van je vader. Ik ben ook vader, dus wat dat betreft ben je ook mens."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties