Eerste elftal

Oosting zag zijn ploeg domineren: "Een betere reactie na vorige week kan je niet hebben"

Oosting zag zijn ploeg domineren: "Een betere reactie na vorige week kan je niet hebben"

FC Twente was op zondagmiddag de baas over Go Ahead Eagles. De Tukkers wonnen eenvoudig van de Deventenaren, de eindstand was 3-0. De doelpunten werden gescoord door Sem Steijn, tweemaal, en Joshua Brenet. Joseph Oosting blikt na afloop van de wedstrijd terug op het duel waarin hij totale dominantie zag van zijn ploeg.

De backs waren na lange tijd belangrijk bij de Tukkers, zo gaf onder andere Gijs Smal zijn eerste assist van het seizoen. "Wij hebben een hele brede selectie, met spelers die niet starten maar wel kunnen te starten. Voetbal is een teamsport en wil je een doelstelling halen dan hoort gunnen daarbij. Iedereen was blij voor Brenet en Smal en dat is mooi. Die jongens hebben het even wat lastig gehad en vandaag spelen ze goed en dat wordt uitgebreid gevierd", vertelt hij na afloop tegenover ESPN.

De vele wissels zorgen voor rivaliteit, wat volgens Oosting erg positief is. "Doordeweeks ga je het gesprek aan en trainen ze. Younes Taha was overigens uit de training gestapt, dus hij was niet okselfris. We konden hem deze week sparen. Maar het gaat erom dat je alle spelers speelminuten gunt, want op de lange termijn heb je daar baat bij."

Ook over de sfeer was de oefenmeester erg te spreken. "Als je hier speelt dan is het een hele mooie ambiance. Geweldige supporters, die ons door dik en dun steunen. Daarom zijn we thuis zo moeilijk te verslaan. Ze waarderen gewoon de spelers en dat is het belangrijkste. Het is mooi om te zien dat ze dan Ricky van Wolfswinkel bijvoorbeeld toejuichen bij een wissel."

Zijn ploeg is volgens hem niet in de problemen gekomen. "Het verhaal van de wedstrijd is dat je dominant ben in alles, verdedigen en aanvallen. Dan creëer je kansen en gaat nummer één en twee erin en dan heb je controle. We zijn niet in de problemen gekomen, alleen het moment met Finn Stokkers. Lars Unnerstall stopt die bal goed, maar voor de rest zijn we niet in de problemen gekomen. Ik heb genoten van het spel."

Wat Oosting betreft de perfecte wedstrijd na de matige pot vorige week. "Ik was zeker benieuwd, want soms heb je dat het gewoon slecht is. En nogmaals dat kan gewoon eens een keer gebeuren alleen je wilt het natuurlijk niet. Hoe slecht we vorige week waren, zo goed waren we nu. Dus een betere reactie kan je niet hebben", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties