Eerste elftal

Oosting zelfs tijdens vakantie nog bezig met FC Twente: "Het gaat weer kriebelen"

Oosting zelfs tijdens vakantie nog bezig met FC Twente: "Het gaat weer kriebelen"

Tijdens zijn vakantie is Joseph Oosting naar Italië geweest. Zoals altijd ging de trainer naar Elba, het eiland ten westen van Toscane. Oosting laadde zichzelf tijdens zijn vakantie weer op, al lukte het hem niet om de volledige vier weken niet aan voetbal en FC Twente te denken.

"Na drie weken gaat het natuurlijk wel weer kriebelen", vertelt de 52-jarige Emmenaar tegenover RTV Oost. "Dan heb je wel weer zin om iets te doen met voetbal en word je wat onrustig. Je denkt: kan ik nog wat dingen voorbereiden? Dat doe je dat ook wel, met name in het grote geheel: hoe ga je de voorbereiding in, welke accenten leggen we? Ik ben voetballiefhebber en na drie weken vind ik het wel weer lekker om te starten."

Kan Oosting het voetbal helemaal loslaten op vakantie? "Ik probeer het wel en dat gaat me ook wel aardig af. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel toe was aan vakantie. Ik probeer dan toch leuke dingen te doen, maar in het begin is dat een beetje onwennig voor mij. Dan ben ik nog wat onrustig en heb ik het gevoel dat ik nog iets moet doen, terwijl ik niets hoef te doen. Maar na een paar dagen ga ik dan wel genieten van de vakantie en dan zie je dat je na drie weken weer zin krijgt in voetbal", besluit de oefenmeester.

Afgelopen week stonden met linksback Bas Kuipers en keeperstrainer Rein Baart twee nieuwe gezichten op het trainingsveld. Aan dat rijtje gaat Sayf Ltaief zich in de loop van volgende week toevoegen. Dan ontbreken er met Alfons Sampsted en Michal Sadílek nog twee spelers. Zij sluiten eind volgende week of aan het begin van de week erop aan. Sadílek moet dan eerst nog revalideren van zijn blessure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties