Eerste elftal

Oosting zet zijn ploeg op scherp: "Als wij dat niet voelen, dan doen wij iets niet goed"

Oosting zet zijn ploeg op scherp: "Als wij dat niet voelen, dan doen wij iets niet goed"

FC Twente speelt nog zeven finales om de derde plek te verdedigen. Na de zege op Heracles is nu sc Heerenveen de tegenstander. De ploeg zal dan uit een ander vaatje moeten tappen, want afgelopen zondag viel er weinig te genieten voor de 30.000 Tukkers op de tribunes. "We zijn blij met de overwinning, maar het moest wel van ver komen. We waren niet goed. We waren slordig, maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd wel gewonnen en dat is in deze fase het belangrijkste", aldus een realistische Oosting.

"We waren niet goed. Maar hadden wel veel de bal, maar het leidde niet tot grote kansen. Dan zie je dat je met 1-0 voor komt en dan is het logisch dat de tegenstander, ook bij ons in de Grolsch Veste, alles of niets gaat spelen. Dan schieten ze op het eind nog een bal op de paal en heb je een beetje geluk. We hebben niet goed gespeeld, maar wel gewonnen. En dat is belangrijk." Dan door naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Is het team er klaar voor? Voelt het team dat het nu moet gaan gebeuren?

"Nou ja, als wij dat niet voelen, dan doen wij iets niet goed", vervolgt de trainer in gesprek met 1Twente. "Iedereen voelt dat en kleine pijntjes hier en daar, dat hoort er gewoon bij. Maar we kunnen iets halen en dat moet er van afspatten en dat gaat tegen Heerenveen ook weer gebeuren. We kunnen iets winnen en dat moet er van afspatten."

Oosting heeft de tegenstander goed geanalyseerd en daarbij valt hem één ding op. "Ik vind dat ze voetbalvaardige spelers hebben en met name op het middenveld en voorin. Heel veel dynamiek en ook technisch vaardig. Ik vind het echt een goede ploeg aan de bal, dus we moeten ze niet laten voetballen. Aan de nadere kant hebben wij dat ook. Ze moeten ons ook niet laten voetballen en hebben wij ook technisch vaardige spelers. Alleen is het wel een lastige tegenstander uit. Met name tegen topploegen, en dat zijn wij, spelen ze enorm goed voetbal. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we ruiken iets en we proeven iets en we moeten onze ambitie achterna. Dat moet er van afspatten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties