Eerste elftal

Oosting ziek van nederlaag: "Zo'n uitglijder mag ons niet overkomen"

Oosting ziek van nederlaag: "Zo'n uitglijder mag ons niet overkomen"

Joseph Oosting had zijn terugkeer bij RKC Waalwijk anders voorgesteld. De afgelopen twee jaar was hij de oefenmeester van de Waalwijker en maakte na een succesvolle periode de overstap naar FC Twente. Zijn ploeg begon ongeslagen en zonder puntverlies aan de wedstrijd, maar raakte deze status uitgerekend tegen zijn oud-werkgever weer kwijt. Totaal onnodig aldus een teleurgestelde Oosting.

"Ik wilde hier wel heel erg graag winnen, maar ik wil sowieso alle wedstrijden graag winnen. Ik vind dat we niet goed hebben gevoetbald. Maar ondanks dat we niet goed hebben gevoetbald, vond ik ons wel de bovenliggende partij. Maar dan mag je de wedstrijd in ieder geval niet verliezen en dat hebben we wel gedaan."

Iets wat vandaag ontbrak bij zijn spelers was de urgentie om te winnen. "Waar wij goed in zijn is energie leveren zowel met als zonder bal", vervolgt hij in gesprek met ESPN. "Vergeleken met vorige week tegen Ajax was dat vandaag beduidend minder. Ik vond ook dat er weinig energie in zat en heb ook aangegeven aan de jongens dat dit een les moet zijn voor ons. Als we geen energie leveren, dan hebben wij niet de ploeg die zomaar even van iedereen wint."

"De goal van Stevanovic is wel illustratief voor hetgeen we vandaag hebben laten zien. Het overkomt ons terwijl we normaal proactief zijn. Aan de linkerkant zijn we reactief en na de ingooi laten we het gewoon gebeuren. De gozer schiet die bal wel geweldig binnen, maar dat mag ons gewoon niet overkomen. Nogmaals, niet goed gevoetbald, maar we hadden hem niet mogen verliezen. We willen graag een rol van betekenis spelen in de eredivisie. Dat doen we goed, maar zo'n uitglijder als vandaag mag ons simpelweg niet overkomen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties