Eerste elftal

Oosting ziet iets unieks bij zijn spelersgroep: "Nog nooit meegemaakt"

Oosting ziet iets unieks bij zijn spelersgroep: "Nog nooit meegemaakt"

Joseph Oosting is bezig aan zijn allereerste seizoen bij FC Twente. In de zomer kwam hij over van RKC Waalwijk en tekende hij naar verluidt tot 2025. Hij staat met zijn ploeg na vijftien eredivisie wedstrijden op de vierde plek. Voorafgaand aan het duel bij Excelsior geeft hij aan iets unieks te zien bij zijn selectie.

Daar waar Gijs Smal en Joshua Brenet aan het begin van het seizoen een blessure opliepen, heeft Oosting op het moment van spreken beschikking tot al zijn spelers. Naast de twee backs kampte ook andere spelers met blessures, waaronder aanvallende middenvelder Michel Vlap. Deze keerde vrijdagavond tegen Excelsior terug van een blessure, waardoor de spelersgroep helemaal compleet was.

Voorafgaand aan de wedstrijd ziet Oosting in hoeveel keuze hij op de bank heeft. "Iedereen is fit, dus dat is heel erg mooi. Helemaal voor de tijd waarin we zitten, net voor de winterstop. Ik heb dat zelf nog niet meegemaakt, dat ik bij een team zit waarin in het midden van het seizoen iedereen fit is", vertelt hij bij ESPN. Ondanks de vele keuzes startte hij tegen Excelsior met dezelfde elf als die week ervoor tegen Go Ahead Eagles. "Dit is wat je graag wilt, het hebben van keuzes, de lijn van vorige week willen we nu gewoon doortrekken."

Over het niveau van de fitte spelers is hij ook erg te spreken. "Het level op de training is gewoon heel erg hoog en dat is uiteindelijk ook wat je wilt naar de wedstrijd toe." Binnen de training wordt er vaak geoefend op het niveau van de wedstrijd, ook dit ziet de oefenmeester terug in de duels. "Je wilt dat hoge niveau van de training ook in de wedstrijden laten zien en ik vind dat wij op de goede weg zijn om dat te doen", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties