Eerste elftal

Op deze bijzondere manier kondigde McClaren zijn vertrek aan bij FC Twente

Op deze bijzondere manier kondigde McClaren zijn vertrek aan bij FC Twente

Vorige week kwam het vertrek van FC Twente-trainer Ron Jans als een donderslag bij heldere hemel. Niemand dan enkele mensen om hem heen wisten van de keuze die hij na de 3-0 overwinning op FC Volendam wereldkundig maakte. Jans wil vertrekken via de voordeur na drie succesvolle jaren. Het is wel eens anders gegaan bij de club uit Enschede.

Eén van de meest bijzondere was het vertrek van Steve McClaren bij zijn tweede termijn als trainer van FC Twente. Na een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen hakte hij de knoop definitief door. In de bus las hij zijn afscheidsspeech voor. Hoewel allemaal aanwezig, was de brief niet gericht aan de spelers in de bus.

"Hij las zijn brief voor aan de journalisten van de krant die op weg naar huis opeens de trainer van FC Twente aan de lijn kregen. Het was toen midden in de nacht en Steve nodigde de verslaggevers uit om de volgende morgen in alle vroegte op het trainingscomplex te verschijnen", herinnert Tubantia-journalist Leon ten Voorde zich het moment.

Bij de Grolsch Veste was uiteraard ook de man die hem terughaalde naar Enschede. "Daar speelde president Joop M. om half 8 's ochtends prachtige verbazing - zoals alleen hij dat kon - toen hij het journaille aantrof. Een paar uur later ging het persbericht de deur uit: McClaren opgestapt bij FC Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties