Eerste elftal

Op deze grappige manier transformeerde Unnerstall van spits naar keeper

Op deze grappige manier transformeerde Unnerstall van spits naar keeper

Lars Unnerstall is sinds medio 2021 keeper bij FC Twente. Sindsdien is de 32-jarige Duitser van onschatbare waarde geweest voor de ploeg. De doelman staat ook dit seizoen weer bij de bovenste plekken van alle positieve keepersklassementen van de eredivisie. Maar hoe is Unnerstall eigenlijk keeper geworden?

Unnerstall begon in het kleine Duitse dorpje Uffeln al snel met voetballen. "Zo gaat dat in een dorp. Je gaat voetballen met vriendjes", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik begon in de spits, scoorde vrij makkelijk. Uiteindelijk kwam ik op doel te staan. Dat moet in de Onder 13 zijn geweest. Onze keeper was er niet, als ik me niet vergis moest hij afzwemmen. In zo’n geval wordt er al snel gewezen naar de langste van het stel."

"Ik was groter en sterker dan de rest. Ik was een lieve jongen, maar kende soms mijn eigen kracht niet. Mijn ouders maakten zich daar weleens zorgen over. Ze waren bang dat ik iedereen dood zou knuffelen", blikt Unnerstall terug.

Unnerstall en zijn broertje Janek, die aanvoerder is bij SV Uffeln, waren al vroeg fan van voetbal. Ze voetbalden bijvoorbeeld veel op vakanties op campings in Spanje en Italië. "Eenmaal gearriveerd op de camping renden we direct naar het activiteitenbord. Kijken wanneer er gevoetbald werd", zegt Janek. "Daar maakte je de meeste vriendjes. Onze leven speelde zich buiten af. Altijd. Een PlayStation? Nintendo? Hadden we niet. We speelden buiten. Op het veldje, mountainbiken of in het bos. Maar vooral voetballen. Onze opa heeft nog eigenhandig een doeltje getimmerd voor in de tuin", besluit het twee jaar jongere broertje van Unnerstall.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties