Eerste elftal

Op krukken lopende Sadílek door het stof na ongeluk

Op krukken lopende Sadílek door het stof na ongeluk

Michal Sadílek kwam zaterdag ernstig ten val bij een afdaling met een driewieler. De 25-jarige middenvelder viel in een gat en liep daarbij een diepe snijwond op. Er moesten maar liefst 40 externe en 25 interne hechtingen aan te pas komen. Daardoor kan de Tsjech niet deelnemen aan het EK in Duitsland. Drie dagen na het incident deelt Sadílek een foto en een statement. Op de foto is te zien dat Sadílek op krukken loopt.

"Ik heb een fout gemaakt die ik niet meer kan terugdraaien", schrijft Sadílek op X. "Ik heb het team benadeeld en mezelf beroofd van een groot toernooi. Ik heb mezelf gestraft. Dank aan iedereen die me helpt, vooral mijn familie en naasten. Ik voel ook veel steun van de jongens van het nationale team en de staf. Ze raakten me door mijn shirt mee te nemen naar het fotomoment voor de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Ik kijk ernaar uit om weer op het veld te staan. Nu ga ik duimen voor het team op het EK."

Op onderstaande foto is te zien dat Sadílek verband aan de onderkant van zijn linkerbeen heeft. Hoe lang de middenvelder er precies uitligt, is niet duidelijk. Sadílek zou de aankomende weken met Tsjechië actief zijn op het EK, maar kan nu dus niet meespelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties