Eerste elftal

Opinie: Van welke oude Bruggink-aankoop verwacht jij het meest?

Opinie: Van welke oude Bruggink-aankoop verwacht jij het meest?

Afgelopen seizoen maakte Arnold Bruggink zijn eerste twee transferperiodes als technisch directeur van FC Twente mee. Hij trok zeven spelers aan in de zomer, om er later in de winter nog eens twee bij te halen. Van deze negen spelers spelen er - zoals het er nu voorstaat - komend seizoen zes bij FC Twente. Al deze aankopen groeiden afgelopen seizoen nog niet uit tot onbetwiste basisspelers, maar gaan in het nieuwe seizoen vol voor hun nieuwe kans. Van wie verwacht jij het meest? We zetten de spelers op een rijtje.

Younes Taha
Afgelopen seizoen maakte Younes Taha bij tijd en wijlen indruk, maar tot een vaste basisplaats leidde dat niet. De 21-jarige aanvaller is nog te onbetrouwbaar aan de bal. Komend seizoen gaat hij vol voor zijn kans. Hij wees aanbiedingen van PEC Zwolle en FC Groningen voor uitleenbeurten af en bedankte op voorhand al voor de Olympische Spelen met Marokko. Taha wil vol voor zijn kans bij FC Twente te gaan en wil zich laten zien op tien, zijn natuurlijke positie.

Taha werd voor 900.000 euro overgenomen van PEC Zwolle en kwam afgelopen seizoen tot 2 basisplaatsen, 18 invalbeurten, 3 goals en 1 assist in de eredivisie.

Carel Eiting
De verwachtingen waren hooggespannen toen Carel Eiting na een lange soap naar FC Twente kwam. De 26-jarige middenvelder heeft echter nog niet weten te overtuigen in Enschede. Aankomend seizoen zal hij zich opnieuw moeten bewijzen. Met de blessure van Michal Sadílek liggen er voor Eiting mogelijk kansen.

Eiting werd voor 1.000.000 euro overgenomen van FC Volendam en kwam afgelopen seizoen tot 7 basisplaatsen, 16 invalbeurten en 3 assists in de eredivisie.

Mitchell van Bergen
Na een lange zoektocht naar een buitenspeler kwam FC Twente uit bij Mitchell van Bergen. De 24-jarige buitenspeler moest met zijn snelheid iets extra's toevoegen aan FC Twente, maar ook hij heeft geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Richting het einde van het seizoen ging het niveau van Van Bergen wel flink omhoog, wat perspectief biedt voor komend seizoen. Van Bergen zal echter geen basisplaats cadeau krijgen: hij krijgt concurrentie van Sayf Ltaief en waarschijnlijk nog een nieuwe linksbuiten.

Van Bergen werd voor 1.000.000 euro overgenomen van Stade de Reims en kwam afgelopen seizoen tot 2 basisplaatsen, 19 invalbeurten en 1 assist in de eredivisie.

Youri Regeer
Van alle nieuwkomers die er nu nog zijn, had Youri Regeer afgelopen seizoen de meeste basisplaatsen. Deze kwamen voor de 20-jarige speler bijna uitsluitend vanaf links- en rechtsback en niet vanaf zijn favoriete positie op het middenveld. Regeer heeft het afgelopen seizoen prima gedaan en werd zelfs verkozen tot Talent van het Jaar bij FC Twente.

Regeer werd voor 900.000 euro overgenomen van Ajax en kwam afgelopen seizoen tot 18 basisplaatsen, 14 invalbeurten, 2 goals en 2 assists in de eredivisie.

Alec van Hoorenbeeck
FC Twente heeft besloten de optie tot koop in het contract van Alec van Hoorenbeeck te lichten. Naar verluidt wordt de 25-jarige verdediger voor 600.000 euro overgenomen van KV Mechelen. Van Hoorenbeeck werd afgelopen seizoen voornamelijk gebruikt als back-up en voorsprongverdediger. Met die rol zal hij komend seizoen ook weer genoegen moeten nemen.

Van Hooreneeck kwam afgelopen seizoen tot 3 basisplaatsen en 13 invalbeurten in de eredivisie.

Anass Salah-Eddine
Na een prima seizoen op huurbasis bij FC Twente, wilde Anass Salah-Eddine afgelopen seizoen voor zijn kans gaan bij Ajax. Die kans greep hij echter niet. In de winter bood Ajax de 22-jarige linksback aan bij FC Twente, dat toehapte. Salah-Eddine gaat komend seizoen de concurrentiestrijd aan met Bas Kuipers en heeft bewezen ook op het middenveld uit de voeten te kunnen.

Salah-Eddine werd voor 1.000.000 euro overgenomen van Ajax en kwam afgelopen seizoen tot 0 basisplaatsen, 6 invalbeurten en 1 assist in de eredivisie.

Opinie: Van welke oude Bruggink-aankoop verwacht jij het meest? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Van welke oude Bruggink-aankoop verwacht jij het meest?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties