Eerste elftal

Opmerkelijk: FC Twente betaalt salaris Brenet gewoon door

Opmerkelijk: FC Twente betaalt salaris Brenet gewoon door

FC Twente heeft een dag na de veroordeling van Joshua Brenet laten weten dat de speler niet meer in actie gaat komen voor FC Twente. Brenet was al tijden een zorgenkindje voor FC Twente, terwijl hij binnen de spelersgroep een hele belangrijke rol had als verbinder. Binnen de spelersgroep kwam het nieuws dan ook hard aan. Donderdag gaven algemeen directeur Dominique Scholten en technisch directeur Arnold Bruggink de spelersgroep tekst en uitleg.

"Hij is een verbinder in de groep en zorgt voor een lach. Maar buiten het veld overziet hij niet alles en werkt hij zichzelf in de nesten", is de conclusie van Leon ten Voorde bij de AD Voetbalpodcast. "FC Twente en Bruggink hebben het afgelopen jaar ongelooflijk veel energie in hem gestopt om hem te helpen. Dan komt er een 'ja', maar twee weken later is er toch weer iets aan de hand gewest met hem buiten het veld. FC Twente wilde hem afgelopen zomer eigenlijk geruisloos verkopen. Alleen kwam hij niet weg. Ondanks alle hulp en gesprekken, die Brenet ook niet altijd nodig vond, is het toch weer misgegaan." De veroordeling was de druppel die de emmer uiteindelijk deed overlopen. "Dit is een veroordeling en dan kunnen wij het ons niet meer veroorloven om hem langer in dienst te houden bij FC Twente."

"Ze hebben hem constant geprobeerd te helpen, omdat ze vinden dat hij in de kern een goede jongen is. Alleen doet hij te vaak domme dingen. En nu houdt het echt op. Het is ook heel erg sociaal dat ze zijn salaris tot het einde van het seizoen doorbetalen, ondanks dat ze bezig zijn met het ontbinden van het contract. Ze willen hem helpen en niet laten vallen." Dit wekt vraagtekens op bij presentator Etienne Verhoef. "Waarom? Hij heeft de club meerdere keren negatief verrast. Het is toch geen kind van twaalf?"

"Soms zijn ze het wel", vervolgt Ten Voorde. "Bij Brenet hoor je constant: hij lacht alles weg. Hij opent bij wijze van spreken de post niet als er wat binnenkomt. Het is voor een heel groot deel naïviteit. Dan kan je als club twee dingen doen. Ze kunnen de handen er vanaf trekken, dat hebben ze nu in bepaalde mate gedaan, maar ze willen hem niet laten vallen."

Stelling: Het is een goed gebaar van FC Twente om het salaris van Brenet gewoon door te betalen tot het einde van zijn contract.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties