Eerste elftal

Opmerkelijk: FC Twente houdt Twente-vakken 122 t/m 124 leeg tegen Fenerbahce

Opmerkelijk: FC Twente houdt Twente-vakken 122 t/m 124 leeg tegen Fenerbahce

FC Twente heeft een impopulaire maatregel moeten nemen nu Fenerbahce op bezoek komt in de Grolsch Veste. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de club besloten om de vakken onder het uitvak leeg te houden. Vorig seizoen ging het helemaal mis toen Fiorentina op bezoek kwam en fakkels en ook een vuurwerkbom in één van de onderliggende thuisvakken gooide. Iemand liep hierbij onherstelbare gehoorschade op.

"Tijdens de Europese thuiswedstrijden tegen Fiorentina (vorig seizoen) en Hammarby IF, enkele weken geleden, was het voor onze supporters geen pretje om onder het uitvak te zitten, het voelde niet veilig. FC Twente stelt uiteraard alles in het werk om herhaling te voorkomen. Er wordt hard gewerkt aan aanpassingen. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce krijgen supporters onder het uitvak eenmalig een andere plek toegewezen. Dat betekent dat de vakken onder het uitvak tijdens FC Twente – Fenerbahce leeg blijven . De betreffende supporters zijn hier inmiddels over geïnformeerd", aldus de lezing van de club.

De supporters in kwestie hebben inmiddels een mail ontvangen met daarin de onderstaande passage. "Tijdens de Europese thuiswedstrijden van vorig seizoen (ACF Fiorentina) en dit seizoen (Hammarby IF) was het voor onze supporters onder het uitvak niet veilig en prettig. FC Twente stelt uiteraard alles in het werk om herhaling te voorkomen, er wordt hard gewerkt aan aanpassingen. Helaas is daar meer tijd voor nodig, daarom hebben we, in overleg met verschillende betrokken supporters en supportersverenigingen, besloten de vakken 122, 123 en 124 als ook de rijen direct naast het uitvak leeg te houden tegen Fenerbahce."

"Dit betekent dat je, als seizoenkaarthouder in één van die vakken, voor deze wedstrijd elders een plek in De Grolsch Veste dient te zoeken. Wij hebben overwogen om jullie, zoveel mogelijk met jullie groep, alternatieve plekken te bieden. Dit zou echter alleen in kleine aantallen op de tweede ring kunnen. Wij krijgen regelmatig feedback dat supporters hier niet op zitten te wachten, daarom hebben we besloten jullie vrij te laten in de keuze voor een alternatieve plek in het stadion."

Poll

Ben je het eens met de keuze van FC Twente om de vakken leeg te houden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties