Eerste elftal

Opmerkelijk: FIFA heft Doyen-straf op

Opmerkelijk: FIFA heft Doyen-straf op

Op 15 december 2015 werd FC Twente gestraft door de licentiecommissie van de KNVB voor het verzwijgen van bepaalde toevoegingen uit het Doyen-contract. De sanctie betrof een voorwaardelijke intrekking van de licentie, tenzij de club mee zou werken aan een onafhankelijk onderzoek, uitsluiting van Europees voetbal voor drie jaar en een geldboete van € 45.250,-. Ook de FIFA bemoeide zich er mee. De Wereldvoetbalbond gaf de Tukkers op 29 maart een geldboete van 185.000 Zwitserse Frank, omgerekend zo'n 170.000 euro.

De Telegraaf komt met het opmerkelijke nieuws dat de FIFA de sanctie van de Belgische club FC Seraing, een transferverbod, inmiddels heeft opgeheven. De Belgische club mocht gedurende vier transferperiodes geen zaken doen, omdat er door de samenwerking met Doyen Sports Investments sprake zou zijn van Third Party Ownership.

De club en de investeringsmaatschappij vochten de straf met succes aan bij het CAS (Hof van Arbitrage voor Sport). Het internationale sporttribunaal gaf Doyen in een eerder stadium ook al gelijk in een zaak tegen Sporting Lissabon. Het is onduidelijk of FC Twente nog in beroep kan gaan tegen de boete die de FIFA de club oplegde, aangezien de Tukkers al akkoord zijn gegaan met de straf.

[google]Interim-directeur Onno Jacobs reageerde destijds als volgt: "Wij zullen niet in beroep gaan en derhalve de sancties accepteren. FC Twente komt helaas opnieuw in negatieve zin in het nieuws en wordt ook opnieuw financieel geraakt. De uitspraak van de FIFA onderstreept nog eens de noodzaak om door te gaan met alle maatregelen die nodig zijn om het vertrouwen in FC Twente te herstellen.”

LAATSTE KANS!!: FC Twente EK Poule sluit om 21:00 uur!!

Het is dan eindelijk zover. Vanavond begint het EK2016 in Frankrijk. Dit is dan ook je laatste kans om mee te doen aan de FC Twente EK Poule! Pak die kans en vergeet zeker ook niet je vrienden uit te dagen. Deelname is uiteraard gratis en voor top 10 hebben we mooie prijzen te vergeven!

Klik hier om direct naar de FC Twente EK Poule te gaan. We wensen iedereen veel succes.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties