Eerste elftal

Opmerkelijk: Promes vrijgelaten uit cellencomplex Dubai

Opmerkelijk: Promes vrijgelaten uit cellencomplex Dubai

Quincy Promes is vrijgelaten uit het cellencomplex uit Dubai waar hij de afgelopen maanden verbleef. Wel onder voorwaarden, zo meldt Het Parool deze ochtend. Promes zat vast omdat Nederland heeft gevraagd om een uitlevering naar Nederland waar hij is veroordeeld voor twee zaken. In februari kreeg hij 6 jaar voor cocaïnehandel. Eerder kreeg hij al 1,5 jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Die zaak loopt in hoger beroep.

Op dit moment loopt er een rechtszaak in Dubai waarin Promes hoopt te voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Over de rechtszaak wordt weinig informatie naar buiten gebracht. "In afwachting van zijn uitleveringszaak is Promes op voorwaarden vrijgelaten, bevestigen ingewijden aan Het Parool. Wat deze voorwaarden precies inhouden, is niet bekend", schrijft Het Parool. "In het algemeen mogen personen die in Dubai onder voorwaarden worden vrijgelaten het land niet verlaten. Daarnaast is er vaak sprake van een borgsom, een meldplicht en de plicht om aan elke oproep van de autoriteiten gehoor te geven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties