Eerste elftal

Opmerkelijk: Supporters zonder reden teruggestuurd naar Nederland

Opmerkelijk: Supporters zonder reden teruggestuurd naar Nederland

De oefenwedstrijd van FC Twente tegen Hannover 96 in het Duitse Ilten had nog heel wat voeten in de aarde voor de Duitse politie. Volgens de Hannoversche Allgemeine heeft de Duitse politie ongeveer tachtig FC Twente-supporters teruggestuurd naar Nederland om rellen te voorkomen.

[google]De groep supporters was omstreeks 15.30 uur in een plaatselijk kroeg en met behulp van zogenaamde spotters werd de groep geïdentificeerd als hooligans. Vervolgens werd er pas een gebiedsverbod ingesteld door de lokale driehoek. In tegenstelling tot eerdere berichten in de media dat er al sprake was van een gebiedsverbod. De supporters zouden onder begeleiding van de politie naar de wedstrijd worden gebracht, maar zonder opgaaf van reden werd deze later aan de kant gezet op de snelweg en teruggestuurd naar Nederland.

Dat de politie in een opperste staat van paraatheid opereerde heeft mogelijk te maken met de geschiedenis die de twee supportersgroeperingen hebben. Tijdens de twee Europa League-wedstrijden tussen Hannover 96 en FC Twente in 2012 vlogen er bij de ontmoeting in Enschede tafels en stoelen door het centrum van de stad en waren er rellen. Een paar weken later bij de return in Hannover arresteerde de politie een aantal fans om verder geweld te voorkomen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties