Eerste elftal

Opnieuw financiële meevaller voor FC Twente: Tapia op weg naar Franse topclub

Opnieuw financiële meevaller voor FC Twente: Tapia op weg naar Franse topclub

Renato Tapia gaat de Spaanse club Celta de Vigo na drie seizoenen verlaten. De oud-speler van FC Twente staat op het punt om een vierjarig contract te tekenen bij Olympique Lyon. Tapia had nog een eenjarig contract bij Celta de Vigo, wat betekent dat de Franse topclub een bedrag op tafel moet leggen voor de 27-jarige middenvelder.

Volgens verschillende Spaanse en Franse bronnen maakt Olympique Lyon vijf miljoen euro over aan 'Os Celestes'. FC Twente ontvangt een deel van dit bedrag via een opleidingsvergoeding. De club krijgt 50.000 euro voor de transfer van Tapia. Feyenoord ontvangt 75.000 euro, het Peruviaanse Club Esther Grande de Bentín 125.000 euro.

Het is al de derde keer in korte tijd dat FC Twente een opleidingsvergoeding ontvangt voor een oud-(jeugd)speler. Eerder vertrok Sam Beukema, die tussen 2012 en 2014 in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, voor een bedrag van naar verluidt tussen de zeven en acht miljoen euro van AZ naar Bologna FC. Dat betekent voor de Tukkers een bedrag van tussen de 35.000 en 40.000 euro. Daarnaast vertrok Tijs Velthuis, van 2012 tot 2019 actief in de jeugdopleiding van FC Twente, voor zo'n 150.000 euro naar Sparta Rotterdam. Dit levert FC Twente ongeveer 3.000 euro op.

FC Twente nam Tapia medio 2013 over van het Peruviaanse Club Esther Grande de Bentín. De middenvelder speelde drie jaar in Enschede, waarna Feyenoord hem voor anderhalf miljoen euro overnam. Dat huwelijk werd nooit een groot succes. In 2019 werd het zelfs een half jaar verhuurd aan Willem II. Tapia vertrok medio 2020 transfervrij bij Feyenoord om te gaan spelen in de Spaanse LaLiga bij Celta de Vigo. Binnenkort vertrekt hij voor een bedrag van vijf miljoen euro naar Olympique Lyon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties