Eerste elftal

Opnieuw ramadan-pauzes in betaald voetbal

Opnieuw ramadan-pauzes in betaald voetbal

De ramadan komt er weer aan, voor aanhangers van de islam één van de belangrijkste periodes van het jaar. Gedurende deze tijd eten en drinken moslims overdag niet, pas na zonsondergang mag er weer water en voedsel genuttigd worden. Ook in de voetballerij zijn er een hoop moslims, voor hen wordt in de eredivisie een pauze ingelast.

De KNVB heeft op woensdag bekendgemaakt dat het net als vorig seizoen zogenoemde ramadan-pauzes in zal lassen voor voetballers die meedoen aan de vastenmaand. Dit geldt alleen voor avondwedstrijden en duels waarin een speler die meedoet aan de ramadan speelt. De scheidsrechter zal na zonsondergang het eerste dode spelmoment affluiten voor een korte pauze.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal de arbiter met een teammanager in gesprek gaan of een pauze noodzakelijk is voor de speler die meedoen aan het vasten. Ook wordt er van tevoren afgesproken op welke tijd dit ongeveer zal plaatsvinden. De vastenmaand zal beginnen op zondag 10 maart en is afgelopen op maandag 8 april. Bij FC Twente spelen er een aantal moslims in het elftal, zo zijn onder andere Anass Salah-Eddine, Issam El Maach en Younes Taha aanhangers van de islam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties