Eerste elftal

Opta | FC Twente blijft zwaar favoriet voor derde plek: Immense voorsprong op AZ en Ajax

Opta | FC Twente blijft zwaar favoriet voor derde plek: Immense voorsprong op AZ en Ajax

Zoals het er nu naar uitziet gaan FC Twente, AZ en Ajax samen uitmaken wie er aan het einde van het seizoen een ticket krijgt voor de voorrondes van de Champions League. De nummers één en twee van de ranglijst plaatsen zich direct voor de poulefase van het hoogste Europese podium, de nummer drie van de eredivisie mag zich proberen te plaatsen via de voorrondes. Mocht dit niet lukken, dan wacht de poulefase van de Europa League.

Na de geweldige wedstrijd tegen AZ in de Grolsch Veste, hoopten de supporters dat FC Twente de goede lijn door zou trekken op bezoek bij NEC. Helaas kwamen ze bedrogen uit, want FC Twente was geen schim van de ploeg die AZ met 2-1 wist te verslaan. Toch is er ook goed nieuws, want volgens de data van Opta is FC Twente ondanks de nederlaag in Nijmegen nog altijd met afstand de grote favoriet voor de derde plek.

Volgens de dataspecialist is de kans 60,1 procent dat FC Twente het seizoen eindigt op de derde plek. Hoewel Ajax bezig is aan een opmars zijn het niet de Amsterdammers, maar de Alkmaarders die na de Tukkers het meeste kans maken met 19,2 procent. Het verschil met FC Twente is met 40,9 procent wel opvallend groot. De kans dat Ajax derde gaat worden, wordt op dit moment geschat op 14,5 procent. Een immens verschil van 45,6 procent met FC Twente.

Opta | FC Twente blijft zwaar favoriet voor derde plek: Immense voorsprong op AZ en Ajax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties