Eerste elftal

OPTA: FC Twente heeft makkelijk programma, AZ een van de moeilijkste

OPTA: FC Twente heeft makkelijk programma, AZ een van de moeilijkste

De interlandbreak is weer voorbij en dus is het tijd voor het laatste deel van de competitie. Met nog acht wedstrijden te gaan is FC Twente terug te vinden op de vijfde plek, welke aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Europese play-offs. Vorig seizoen werd de ploeg van Ron Jans vierde, maar om dit te evenaren moet er wel een flink gat worden overbrugd.

AZ is momenteel de nummer vier met zes punten voorsprong op de Tukkers. PSV staat derde met evenveel punten dan AZ, maar met een beter doelsaldo. Een kans om vierde te worden is er altijd, want in het voetbal zijn veel gekkere dingen gebeurd. Maar hoe realistisch is de vierde of misschien zelfs wel een derde plek?

Kijkend naar de moeilijkheid van het resterende programma liggen er zeker kansen voor de Tukkers. Databedrijf OPTA heeft de programma's van alle eredivisieclubs onderzocht en de moeilijkheidsgraad berekend. Volgens de data Heeft FC Twente het op drie na makkelijkste programma van alle eredivisieclubs. AZ daarentegen heeft het op één na moeilijkste programma. (Bericht gaat verder na de afbeelding)

Extra voordeel FC Twente

FC Twente heeft daarbij nog een extra voordeel, want de Enschedese ploeg kan zich volledig focussen op de competitie terwijl AZ ook nog actief is in de Conference League. De Alkmaarders nemen het in de kwartfinale op tegen het Belgische Anderlecht.

Wat denk jij? Gaat FC Twente de vierde plek pakken? Laat het ons weten via de onderstaande poll. (Resterende programma's AZ en FC Twente onder de poll)

Poll

Gaat FC Twente de vierde plek pakken?

Resterend programma AZ

AZ - sc Heerenveen
AZ - Sparta|
Fortuna Sittard - AZ
AZ - RKC Waalwijk
Ajax - AZ
AZ - FC Emmen
NEC - AZ
AZ - PSV

Resterend programma FC Twente

Excelsior - FC Twente
FC Twente - Cambuur
FC Utrecht - FC Twente
FC Twente - Sparta
FC Emmen - FC Twente
FC Twente - NEC
RKC Waalwijk - FC Twente
FC Twente - Ajax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties