Eerste elftal

Opvallend: Blessure Sadílek niet met fiets veroorzaakt maar door heftig ongeluk met driewieler

Opvallend: Blessure Sadílek niet met fiets veroorzaakt maar door heftig ongeluk met driewieler

Op zondagochtend werd bekend gemaakt dat Michal Sadílek niet kon deelnemen aan het Europees kampioenschap in Duitsland deze zomer. De 25-jarige middenvelder zou tijdens een fietsprogramma een snijwond in zijn scheenbeen hebben opgelopen. Echter kwam op maandag naar buiten dat er iets anders is gebeurd. Sadílek zou zich tijdens zijn vrije tijd hebben verwond met een driewieler.

Sadílek was samen met teamgenoten Ladislav Krejčí en David Jurásek aan het genieten van de gekregen vrije tijd. Hierin waren ze naar de beroemde Planai-kabelbaan gegaan. Hier kan je met driewielers vanaf rijden (zie onderstaande video voor voorbeeld). Tijdens deze tocht belandde Sadílek met volle vaart in een gat en werd er onmiddellijk een ambulance gebeld. Isport.cz meldt dat de doktoren maar liefst veertig externe en vijfentwintig interne hechtingen moesten behandelen.

Ook de perswoordvoerder van het Tsjechische elftal komt met verduidelijking omtrent de gebeurde situatie. "De vertegenwoordiging stelde dat Sadílek tijdens het fietsen was gevallen en een scheur in het beengebied had opgelopen. Het was deze informatie waarmee de directie van het nationale team in eerste instantie werkte en vervolgens beschikbaar stelde aan de media. Het was een vergissing van het nationale team om geen volledige informatie te verstrekken en zij verontschuldigen zich bij de media en bij uitbreiding bij sportfans. Het ongeval gebeurde tijdens de vrije tijd van de speler, die hij naar eigen goeddunken kon gebruiken. Hij heeft de teamregels of andere interne afspraken niet geschonden", aldus Petr Šedivý.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties