Eerste elftal

Opvallend: FC Twente ongekend sterk in begin- en eindfase wedstrijden

Opvallend: FC Twente ongekend sterk in begin- en eindfase wedstrijden

FC Twente maakte dit seizoen tot dusver 59 doelpunten in 31 wedstrijden. Daarmee maakten de Tukkers er net zoveel als NEC Nijmegen en minder dan AZ (62), Ajax (65), Feyenoord (80) en PSV (103). Er zijn echter ook een aantal statistieken op het gebied van doelpunten waar FC Twente het beter doet dan (nagenoeg) iedereen.

FC Twente is namelijk opvallend sterk in de begin- en eindfase van wedstrijden. Maar liefst 34 van de 59 goals (57,6 procent) werden gemaakt in het eerste of laatste kwartier van de wedstrijd. In het eerste kwartier maakt niemand zoveel doelpunten als FC Twente (14), terwijl alleen PSV (21) er in de laatste vijftien minuten meer maakt dan de ploeg van trainer Joseph Oosting (20).

FC Twente heeft nog drie wedstrijden te spelen, waarvan zondag de eerste is. Om 16:45 uur gaat FC Twente op bezoek bij AZ, een cruciale wedstrijd in de strijd om de derde plaats. Het duel wordt gespeeld in een uitverkocht AFAS Stadion, waar ook 750 Tukkers zullen plaatsnemen, en wordt live uitgezonden op ESPN 1. De scheidsrechter van dienst is Danny Makkelie.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties