Eerste elftal

Opvallende keuzes Oosting slachtten Go Ahead, gesteund door vroege goal van sublieme Ugalde

Opvallende keuzes Oosting slachtten Go Ahead, gesteund door vroege goal van sublieme Ugalde

Joseph Oosting verraste voor de thuiswedstrijd tegen PSV door middenvelder Youri Regeer op linksbuiten te zetten. De verwachting was dat dit tegen Go Ahead Eagles niet zo zou zijn, maar Oosting liet Regeer staan als linksvoor. Veel supporters twijfelden over de keuze van de trainer. Achteraf bleek het echter een goede keuze te zijn: Regeer en FC Twente speelden prima en wonnen met 1-3 in Deventer.

Clubwatcher Leon ten Voorde was verrast door de keuze van Oosting. "Persoonlijk dacht ik dat Regeer op linksbuiten puur op het plan tegen PSV gericht was", vertelt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Hij liep overal en deed het nog niet eens zo heel slecht. Maar goed, dat is ook weer achteraf. Vooraf kreeg ik ook een appje van iemand die zei: 'Hiermee geeft Oosting aan dat hij niet durft te kiezen'. Dus ja, zeg het maar, het is achteraf."

Fardau Wagenaar vindt het appje onzin. "Kun je nou serieus álles afkraken wat iemand doet en overal iets van vinden? Dan zegt iemand anders: 'Oh, inderdaad, hij durft niet te kiezen'. Voordat je het weet is dat het ding, terwijl die man daar uitgebreid over na heeft gedacht. Daar mag je wel vanuit gaan", aldus Wagenaar.

"Ze hadden er goed over nagedacht", zegt Ten Voorde. "Wat Twente wilde bij Go Ahead, kwam uit. Dat werd natuurlijk wel ontzettend geholpen doordat je na 33 seconden op 0-1 komt. Dan moet de thuisploeg komen. Als je kijkt naar de cijfers: Twente is bijna elke wedstrijd de ploeg met het meeste balbezit. Ze zijn vaak de dominante partij. Alleen nu was Twente in de eerste helft beter, maar had Go Ahead meer balbezit, ook over de gehele wedstrijd."

"Rots legde het heel mooi uit. Kuipers is natuurlijk een hele mooie linksback. Zijn kracht is dat hij veel opkomt, maar hij is ook vaak weg. Twente koos dit keer voor een strijdplan waarbij er minder vanuit het positiespel gespeeld werd, maar meer direct werd gespeeld via Rots die dan vrijkomt en dan in de omschakeling toeslaat."

"Als je dan een hele sluwe, gehaaide Ugalde in de spits hebt, die dan vaak in de één-tegen-één-duels komt tegen de slappe Amofa, dan word je geslacht. Elke diepe bal die aankwam, zat gevaar in. Ugalde was daarin geweldig. Die geeft dan even een duwtje, waardoor je als verdediger net omvalt of uit balans raakt. Dat deed hij zó slim. Ugalde maakte een hele goede goal en hij is betrokken bij de tweede goal, waar hij Amofa slim wegduwt. Hij was ook weer betrokken bij de derde goal, daar doet hij ook weer van alles waardoor Go Ahead niet lekker kan aanvallen. Die had echt heel veel waarde voor de ploeg", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties