Eerste elftal

Oranje spits Weghorst positief: "FC Twente wordt fluitend kampioen"

Oranje spits Weghorst positief: "FC Twente wordt fluitend kampioen"

Vanavond staat voor FC Twente de laatste test op het programma in aanloop naar het nieuwe seizoen. Op het terrein van GFC zal dan geoefend worden tegen Al Tawoon uit Saoedi Arabië. Op de geblesseerde Vuckic, Assaidi en George na, neemt Pusic iedereen mee.

Na een stroeve zomer waarbij de club nagenoeg geen aankopen kon doen, is de leeggelopen selectie inmiddels aangevuld met in totaal acht spelers. Brama, Hölscher, Bapoh, Smith, Ricardinho, Cantalapiedra, Monsalve en Ramos. Op de achtergrond is de club nog bezig met een aantal extra spelers waar Rienstra er één van is.

Rienstra staat nog onder contract bij AZ en mag daar vertrekken. Een speler die deze zomer al wel vertrok uit Alkmaar is Wout Weghorst. De spits koos voor het avontuur bij Vfl Wolfsburg. Weghorst zat vroeger zelf als supporter op de tribunes van de Grolsch Veste en hij hoopt dan ook dat FC Twente komend seizoen kampioen wordt.

"Die worden lachend kampioen, hoop ik. Het is ongewis, ze hebben de selectie nog niet op sterkte. Er is veel concurrentie ook, maar Twente heeft thuis een voordeel. Ik denk dat de ploeg mee gaat doen om promotie."

[google]

Hoogma niet zo enthousiast
Dezelfde vraag werd door Wagenaar van de TC Tubantia voorgelegd aan Justin Hoogma. De verdediger kwam via FC Twente en Heracles ook in Duitsland terecht. Hij staat onder contract bij Hoffenheim. In tegenstelling tot Weghorst is Hoogma niet zo enthousiast over de kansen van FC Twente.

"Het is niet te voorspellen", zo laat de nog maar 20-jarige verdediger weten in gesprek in de TC Tubantia. "Er zijn spelers gehaald waar ik nog nooit van heb gehoord, maar die zomaar heel goed kunnen zijn. Wout Brama is een belangrijke speler en ik ken assistent-trainer Gonzalo Garcia goed. Van hem heb ik heel veel geleerd. Maar vraag je het me nu, dan denk ik niet dat ze meteen terugkeren in de eredivisie."

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Foto: Pro Shots

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties