Eerste elftal

Oud-trainer FC Twente afgemaakt op Twitter na optreden in Studio Voetbal

Oud-trainer FC Twente afgemaakt op Twitter na optreden in Studio Voetbal

Co Adriaanse vaste tafelgast bij Studio Voetbal maakte veel los op Twitter. Hij deelde zijn beoogde opstelling voor Oranje en de reacties waren niet mals. De oud-trainer van de Tukkers liet Hans Hateboer de rechtsback positie invullen. Verder was Klaassen bij hem de man als voor de linksbuiten plek. De absolute sterspeler van Oranje, Arjen Robben, ontbrak in zijn formatie.[google]

Adriaanse is oud trainer van onder andere Ajax, AZ, FC Porto en FC Twente. Ondertussen is Co Adriaanse gestopt als trainer in het voetbal en zit hij bijna wekelijks aan tafel bij Studio Sport als analist. De oud-trainer heeft ook een loopbaan als speler gehad. Hij is ondertussen 69 jaar (21 juli 1947).

"Ik heb een selectie gemaakt en geen opstelling. Daarvoor heb ik natuurlijk een aantal criteria gebruikt. Spelers moeten wekelijks spelen als je international bent en spelers moeten fysiek en mentaal fit zijn. Ze moeten allemaal teamspelers zijn en bereid zijn hun taak te doen. Alle spelers moeten blij zijn dat ze mee mogen doen", aldus Adriaanse.

Bondscoach Danny Blind zat ook aan tafel bij Studio Voetbal en had zijn antwoord klaar. "Het gaat er ook niet om wat Co vindt. Ik ben het niet met je eens Co, ik wil ook spelen met buitenspelers die naar binnenkomen. Ik verbaas me over het feit dat jij kwaliteit niet als leidend beschouwd. In deze opstelling is er niemand die een man uitspeelt", aldus Blind.

Foto: Ron Jonker
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties