Eerste elftal

Oud-trainer wuift kritiek op topscorer Steijn weg: "Dat is een extra kwaliteit"

Oud-trainer wuift kritiek op topscorer Steijn weg: "Dat is een extra kwaliteit"

Sem Steijn vertrok in de zomer van 2022 transfervrij van ADO Den Haag naar FC Twente. In datzelfde seizoen scoorde hij zes goals en gaf hij een assist. Dit seizoen staat de teller in de eredivisie al op acht en leverde hij eenmaal de beslissende voorzet. Hij is daarmee op dit moment de topscorer van de Tukkers. Zijn goede prestaties zijn ook Jan van Staa niet ontgaan.

De oud-trainer, geboren in Utrecht, is met name lovend over het afwerken van de Hagenees. "Het afronden, elke keer weer zonder twijfel haalt hij de poot aan. Dan denk je bij jezelf: er zijn maar weinig spelers die dat hebben", vertelt hij tijdens De Oosttribune op RTV Oost. Toch is er wel kritiek op Steijn, hij zou vaak geluk hebben, maar daarover is Van Staa erg duidelijk. "Dan kan je zeggen, hij heeft een beetje mazzel, maar nee, hij staat er gewoon elke keer en rekent op die ballen."

"Hij maakt een geweldige ontwikkeling door, het is nu gewoon een scorende nummer tien." Naast het goede afronden van de nummer veertien bij FC Twente ziet de analist bij RTV Oost ook twee andere positieve aspecten. "De drive die hij ook heeft, dat is heerlijk om naar te kijken, dat is een extra kwaliteit. Ook zijn loopvermogen en de wil elke wedstrijd."

Toch ziet Van Staa ook verbeterpunten voor de geboren en getogen Hagenees. "Soms is hij na tachtig minuten helemaal leeggespeeld, daar moet hij nog aan werken. De aannames met name en ook de rust in de combinatie moet hij aan werken." Door zijn goede ontwikkeling verwacht de oud-trainer dat ook dit goed zal komen. "Progressie heeft hij al veel gemaakt, maar in dat laatste stapje kan hij nog winst boeken", besluit van Staa.

Opinie
: Wat vind jij van de ontwikkeling van Sem Steijn?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties