Eerste elftal

Oud-Twente-doelman voorzichtig: "Bij Twente had ik ooit een heel plan uitgestippeld"

Oud-Twente-doelman voorzichtig: "Bij Twente had ik ooit een heel plan uitgestippeld"

Sonny Stevens werd ooit een toekomst voorspeld als doelman van Oranje. Hij maakte in 2013 de stap naar FC Twente, maar blessureleed gooide meerdere keren roet in het eten. In 2017 vertrok hij transfervrij en speelde hij achtereenvolgens bij Go Ahead Eagles, Excelsior, Cambuur, OFI Kreta, ADO Den Haag. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar Indonesië waar hij tekende bij Dewa United. Daar deed hij iets waardoor hij plotseling viraal ging.

Stevens scoorde als doelman in de blessuretijd de gelijkmaker en die beelden gingen de hele wereld over. "De kranten, EPSN, Radio 538, zelfs bij Humberto Tan kwam ik voorbij. 'Lekker makkelijk koppen, tegen die kleine mannetjes daar’, werd er gezegd. Maar het mooie is dat er een Braziliaan van twee meter naast me stond en vlakbij nog een buitenlander van 1 meter 90. Dus dat ’klein’ viel nogal mee", verdedigt Stevens in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Stevens schreef met zijn goal ook geschiedenis, want hij was de eerste doelman die scoorde op het hoogste niveau van Indonesië. "Dat is een mooi verhaal om te vertellen wanneer ik opa ben, toch? De goal is online nog dagen overal herhaald. En die mensen hier zitten van de 24 uur op een dag er volgens mij wel zestien op hun telefoon, dus héél veel mensen hebben hem gezien."

De inmiddels 31-jarige doelman geniet bij Dewa United, maar denkt in de toekomst wel terug te keren naar Nederland. Toch is hij tegenwoordig voorzichtig met plannen. "Bij Twente had ik ooit een heel plan uitgestippeld, maar dat kon de prullenbak ik toen ik geblesseerd raakte. Dat doe ik nu dus niet meer. En kijk waar me dat gebracht heeft."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties