Eerste elftal

Oud-zaakwaarnemer weet: "FC Twente heeft een stuk of vijf á zes spelers totaal onnodig verkwanseld"

Oud-zaakwaarnemer weet: "FC Twente heeft een stuk of vijf á zes spelers totaal onnodig verkwanseld"

De nog maar 16-jarige academiespeler Ruud Nijstad was afgelopen week het onderwerp van gesprek. Er werd flink getrokken aan de verdediger uit Vriezenveen, die zelfs een contractvoorstel ontving toen hij op bezoek was bij Juventus. Ondanks de interesse van naar verluidt meer dan tien clubs, besloot hij een contract te tekenen bij FC Twente. Hij zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2027. Langer kon niet vanwege zijn nog jonge leeftijd.

Iemand die in het verleden veel spelers begeleide was René Wagelaar. De inmiddels gestopte zaakwaarnemer is blij dat Nijstad voor FC Twente heeft gekozen. "Ik vind het opnieuw een hele goede stap van FC Twente dat ze een jeugdtalent hebben weten vast te leggen die toch niet bij kleine clubs in de belangstelling stond. Hij is 16 jaar, jeugdinternational en was in beeld bij Ajax, PSV en Feyenoord. Dit is ook weer een fantastische stap voor de jeugdopleiding. Vijf jaar geleden liepen dit soort jongens allemaal de deur uit."

"FC Twente heeft een stuk of vijf á zes spelers verkwanseld wat totaal niet nodig was", vervolgt Wagelaar bij VoetbalTijd die onder andere doelt op Mats Wieffer en Tijjani Reijnders. "Daar zal ik in die tijd met de neus heel dicht op. Het is een hele mooie stap richting de toekomst en ze hebben ook al veel talenten. Dit is opleiden. Zo hoort het. En als die jongen over drie of vier jaar een stap wil maken, zien we dan wel weer. Dit is prachtig. En het is een Twentse jongen. Dit is het beste. Een goede stap en mooi voor de club."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties