Eerste elftal

Overzicht: Alle resterende wedstrijden van FC Twente en AZ op een rij

Overzicht: Alle resterende wedstrijden van FC Twente en AZ op een rij

Er zijn nog maar vier eredivisiespeelrondes te gaan. FC Twente staat momenteel vijf punten boven AZ en is dicht bij het behalen van de derde voorronde van de Champions League, waar de derde plaats recht op geeft. Met de eindstreep in zicht begint het nu écht spannend te worden. Gaat het FC Twente lukken om de derde plaats vast te houden en de Champions League in te gaan?

FC Twente speelt nog drie van de vier wedstrijden tegen teams die momenteel twaalfde of lager staan in de eredivisie. AZ speelt nog wedstrijden tegen de nummers drie, zes, zeven en acht van de ranglijst. De meeste in het oog springende wedstrijd is de onderlinge confrontatie op zondag 5 mei in Alkmaar. De volledige resterende speelschema's van beide ploegen en de huidige stand zijn onderaan het artikel te vinden. FC Twente heeft op papier het makkelijkste programma, maar dat alleen is geen garantie voor succes.

Het gat is momenteel vijf punten. FC Twente kan de voorsprong woensdag weer naar acht punten vergroten door te winnen van Almere City FC. De druk komt dan vol op AZ, dat zondag de lastige uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen speelt, te liggen. Als FC Twente niet wint van Almere City, kan AZ dit weekend echter juist weer binnen drie punten van FC Twente komen, waarna de Alkmaarders het in eigen huis op zullen nemen tegen de Tukkers. Het kunnen nog spannende weken worden in de strijd om de derde plaats. De ploeg die derde wordt, gaat derde voorronde Champions League spelen. De vierde plaats geeft recht op groepsfase Europa League.

Opinie: Wat denk jij? Gaat het lukken om derde te blijven? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Gaat FC Twente de strijd winnen van AZ?

Overzicht: Alle resterende wedstrijden van FC Twente en AZ op een rij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties