Eerste elftal

Overzicht: Deze gaten heeft Bruggink nog te vullen voor het seizoen 2024-2025

Overzicht: Deze gaten heeft Bruggink nog te vullen voor het seizoen 2024-2025

Op maandag 17 juni gaat de zomerse transferwindow open. Twee dagen later begint FC Twente met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Technisch directeur Arnold Bruggink heeft met linksbuiten Sayf Ltaief en linksback Bas Kuipers al vervangers gehaald voor de vertrokken spelers Naci Ünüvar en Gijs Smal, maar wil op korte termijn graag nog twee spelers aan de selectie toevoegen.

FC Twente kijkt nog naar opvolgers van spits Myron Boadu en rechtsback Joshua Brenet. Momenteel is Ricky van Wolfswinkel de enige spits, terwijl Youri Regeer - eigenlijk een middenvelder - en Alfons Sampsted de rechtsbacks zijn. Het is duidelijk dat Wout Weghorst de nieuwe spits moet gaan worden, maar het is al een tijdje stil rondom de mogelijke transfer. Rechtsachters worden nog bar weinig gelinkt. Daarnaast kijkt Bruggink nog naar een creatieve linksbuiten, maar daar is geen haast bij geboden. De topprioriteit ligt bij spits (Weghorst) en rechtsback.

Op dit moment lijkt er echter weinig beweging te zitten in ingaande transfers. Dat geldt ook voor de uitgaande transfers. Michal Sadílek, Mees Hilgers en Sem Steijn zijn de voornaamste kandidaten voor een vertrek, maar op dit moment lijkt er nog niets concreets te spelen. Als een speler vertrekt, zal Bruggink in actie moeten komen om een vervanger te halen. Hij heeft aangegeven de lijstjes al klaar te hebben liggen.

Op woensdag 19 juni start FC Twente met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg heeft dan zeven weken om zich voor te bereiden op de eerste officiële wedstrijd. Dit is de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League, die gespeeld zal worden op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus. Bruggink zal proberen het team zo vroeg mogelijk op orde te hebben voor deze belangrijke wedstrijden. Met Ltaief en Kuipers is er in ieder geval al een rap begin.

De huidige selectie

De selectie die momenteel staat, is op bijna iedere positie al dubbel bezet. Alleen de spitspositie kent met Van Wolfswinkel slechts één speler. Toch zijn er een paar posities die interessant zijn om naar te kijken. Natuurlijk rechtsback, maar ook op linksbuiten kan er nog een speler bij. Het valt te betwijfelen of alleen nieuwkomer Sayf Ltaief en Mitchell van Bergen, die nog alles te bewijzen hebben in De Grolsch Veste, genoeg is voor komend seizoen.

Eén speler willen we nog in het bijzonder belichten en dat is Younes Taha. De 21-jarige Marokkaan legde aanbiedingen van PEC Zwolle en FC Groningen naast zich neer en ziet sowieso af van deelname aan de Olympische Spelen om zich te focussen op zijn kans bij FC Twente. Daarbij wil hij zich richten op tien-positie, zijn natuurlijke positie waar hij niet aan bod kwam. Als Taha zich in de voorbereiding weet te bewijzen op tien, heeft FC Twente misschien al wel een 'nieuwe' aanvallende middenvelder in huis. Taha, die vorig jaar overkwam voor 900.000 euro, is er in ieder geval op gebrand om zijn kans te pakken.

Opinie:
Welke spelers zou jij graag nog zien komen? Laat het weten in de reacties.

selectie fc twente 2024 2025

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties