Eerste elftal

Overzicht: Deze loodzware tegenstanders wachten in de voorrondes van de Champions League

Overzicht: Deze loodzware tegenstanders wachten in de voorrondes van de Champions League

FC Twente is nog volop in de race voor de derde plek in de eredivisie. De Tukkers hebben met nog drie wedstrijden te spelen een voorsprong van vijf punten op de nog enige belager AZ. Komend weekend staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma, want dan gaat FC Twente op bezoek in Alkmaar. Bij winst kan FC Twente de derde plek niet meer ontgaan en speelt het definitief de derde voorronde van de Champions League. Maar welke tegenstanders kan FC Twente dan treffen? We zetten ze op een rij.

Allereerst worden er drie wedstrijden gespeeld in de tweede voorronde van de Champions League van wie er maar drie doorstromen naar de derde voorronde van de Champions League. Aan de hand van de huidige standen zijn dat:

De nummer twee van Oostenrijk - RB Salzburg (41)
De nummer twee van Servië - Partizan Belgrado (75)
De nummer twee van Turkije - Fenerbahce (46)
De nummer twee van Zwitserland - FC Lugano (209)
De nummer twee van Oekraïne - Dynamo Kiev (73)
De nummer twee van Tsjechië - Slavia Praag (34)

Van de bovengenoemde zes clubs stromen er drie door naar de derde voorronde van de Champions League die zal worden aangevuld met vijf andere clubs, waaronder FC Twente. Hieronder een overzicht van de vijf clubs die op basis van de huidige standen direct doorstromen naar de derde voorronde van de Champions League:

De nummer vier van Frankrijk - LOSC Lille (36)
De nummer drie van Nederland - FC Twente (111)
De nummer twee van Portugal - Benfica (15)
De nummer twee van België - Club Brugge (25)
De nummer twee van Schotland - Rangers FC (28)

In de derde voorronde van de Champions League is FC Twente ongeplaatst. Van alle bovenstaande clubs staat alleen FC Lugano onder FC Twente in de UEFA-coëfficiënten ranglijst voor clubs. De posities van de mogelijke tegenstanders op de UEFA-coëfficiënten ranglijst staan tussen haakjes.

Voorbeeld:
Omdat de loting van de derde voorronde van de Champions League wordt verricht voor aanvang van de tweede voorronde van de Champions League, kan bij de loting voor de derde voorronde de volgende situatie ontstaan van geplaatste en ongeplaatste clubs. De UEFA gaat bij de loting uit van de posities van de clubs op de UEFA-coëfficiënten ranglijst op dat moment.

Geplaatste clubs:
Benfica (15)
Club Brugge (25)
Rangers FC (28)
Slavia Praag (34) / Tegenstander Q2

Ongeplaatste clubs:
LOSC Lille (36)
RB Salzburg (41) / Tegenstander Q2
Fenerbahce (46) / Tegenstander Q2
FC Twente (111)

Let op: Het bovenstaande overzicht is opgesteld aan de hand van de standen op de ranglijsten op 1 mei 2024. Geen enkele competitie is op dit moment afgelopen dus er kunnen nog clubs afvallen en voor hen andere clubs in de plaats komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties