Eerste elftal

Overzicht jaarrekeningen FC Twente: Van bijna failliet naar financieel gezond

Overzicht jaarrekeningen FC Twente: Van bijna failliet naar financieel gezond

Tot voor een aantal jaar geleden ging het financieel niet goed met FC Twente. Het absolute dieptepunt was de degradatie in het seizoen 2018-2019. De club uit Enschede degradeerde na 34 jaar in de eredivisie gespeeld te hebben naar de Keuken Kampioen Divisie. In 2019 werd het door de gemeente Enschede gered van faillissement. Al gaat het op de dag van vandaag een stuk beter met FC Twente. Jurgen Geelen zocht alle cijfers bij elkaar en zette deze op een rijtje. Bekijk onderaan het artikel het verschil tussen de jaarrekeningen van 2017 tot 2023.

De club uit Enschede wist al na één seizoen te promoveren uit de Keuken Kampioen Divisie. Dit was van groot belang voor het voortbestaan van FC Twente. In 2020 kreeg het te maken met het coronavirus, waardoor de eredivisie stil werd gelegd. De Tukkers stonden op dat moment 14e in de competitie. Dit was een flinke dreun op het financiële plaatje.

De echte klap kreeg het echter het seizoen erop, toen was er tevens ook nog sprake van het coronavirus. De club draaide een nettoresultaat van -1.735.000. Echter werd vanaf het seizoen daarop de weg omhoog ingezet. In het seizoen van 2021-2022 en 2022-2023 werd er respectievelijk een nettoresultaat van 2.048.000 en 5.034.000 behaald.

In het seizoen 2017-2018 kreeg de jaarrekening van FC Twente de kleurcode rood, wat geen goed teken was. Faillissement leek in de lucht te hangen, al bewezen de Tukkers het tegendeel. Zo'n vijf jaar later, in het seizoen 2022-2023 werd de jaarrekening beoordeeld met kleurcode groen. Bekijk in het onderstaande bericht alle cijfers van de jaarrekeningen van de afgelopen vijf seizoenen.

Daarbij is gekomen dat de gemeente Enschede samen met FC Twente in 2024 nieuwe afspraken heeft gemaakt met betrekking tot de schulden. Het heeft afgesproken dat de club geen verplichte delen van transfers zal hoeven afstaan. In plaats daarvan zal het de openstaande schuld van 15,7 miljoen euro in maximaal vijftien jaar moeten aflossen. De invulling hiervan is aan de club zelf. Dit is een financiële boost, aangezien een groter deel van het bedrag van de uitgaande transfer overblijft voor FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties