Eerste elftal

Overzicht rugnummers 2023-'24: Nieuwelingen nemen nummers Brama, Zerrouki en Cerny over

Overzicht rugnummers 2023-'24: Nieuwelingen nemen nummers Brama, Zerrouki en Cerny over

De transferwindow zit erop en dat betekent dat we weten welke spelers dit seizoen met welke rugnummers gaan spelen. Bij FC Twente zijn er zeven spelers gekomen en zeven spelers gegaan, waardoor er natuurlijk heel wat veranderingen hebben plaatsgevonden wat betreft de rugnummers. Nieuwe spelers hebben rugnummers van vertrokken spelers overgenomen, terwijl één speler binnen de selectie het cijfer achterop zijn shirt heeft veranderd.

Van de spelers die een van de eerste elf rugnummers hadden, zijn er maar liefst vijf vertrokken: Julio Pleguezuelo (4), Wout Brama (6), Václav Cerny (7), Ramiz Zerrouki (8) en Virgil Misidjan (10). Mathias Kjolo, vorig seizoen spelend met rugnummer 21, heeft ervoor gekozen om rugnummer 4 over te nemen van Pleguezuelo, die naar het Engelse Plymouth Argyle is vertrokken. Verder behield iedere speler die er vorig seizoen ook al was zijn rugnummer.

Rugnummer 6 van het gestopte clubicoon Brama is overgenomen door Carel Eiting. Youri Regeer is de opvolger van Zerrouki met rugnummer 8. Mitchell van Bergen heeft 7 overgenomen van Cerny, Naci Ünüvar gaat met 10 van Misidjan spelen. Daarnaast heeft Alec van Hoorenbeeck gekozen voor 17 en Younes Taha voor 19, de rugnummers die afgelopen seizoen behoorden tot respectievelijk Anass Salah-Eddine en Christos Tzolis.

Overzicht rugnummers FC Twente seizoen 2023-2024

Rugnummer Speler
1 Lars Unnerstall
2 Mees Hilgers
3 Robin Pröpper
4 Mathias Kjolo
5 Gijs Smal
6 Carel Eiting
7 Mitchell van Bergen
8 Youri Regeer
9 Ricky van Wolfswinkel
10 Naci Ünüvar
11 Daan Rots
12 Alfons Sampsted
14 Sem Steijn
16 Issam El Maach
17 Alec van Hoorenbeeck
18 Michel Vlap
19 Younes Taha
20 Joshua Brenet
22 Przemyslaw Tyton
23 Michal Sadílek
24 Juliën Mesbahi
27 Manfred Ugalde
30 Sam Karssies
38 Max Bruns
39 Mats Rots
41 Gijs Besselink

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties