Eerste elftal

Overzicht: Start FC Twente met deze selectie aan het nieuwe seizoen?

Overzicht: Start FC Twente met deze selectie aan het nieuwe seizoen?

De voorbereiding op nieuwe seizoen gaat bijna beginnen. Volgende week woensdag (19 juni) staat de eerste training op het programma. FC Twente trok eerder al Sayf Ltaief en Bas Kuipers aan. Daar lijkt het voor de eerste training bij te blijven. Technisch directeur Arnold Bruggink verwacht niet dat er op korte termijn veel gaat gebeuren bij FC Twente en is tevreden over de huidige selectie.

Bruggink gaf aan graag nog een spits en een linksbuiten aan de selectie toe te voegen, terwijl hij eerder ook nog sprak over een nieuwe rechtsback. Het lijkt erop dat de invulling van die vacatures nog even op zich laat wachten. Daarom maakten we een overzicht: met welke spelers begint FC Twente aan het nieuwe seizoen? Onder- en bovenaan het artikel is het overzicht te vinden. We lopen per linie langs de selectie.

Verdediging
FC Twente heeft de verdediging prima op orde, al moet er eigenlijk nog wel een rechtsback bij. Op die positie kunnen alleen Youri Regeer (eigenlijk een middenvelder) en Alfons Sampsted spelen. De linksbackpositie lijkt FC Twente met het aantrekken van Bas Kuipers voor elkaar te hebben. Ook centraal achterin zit FC Twente goed in de aantallen. Er bestaat wel een kans dat Mees Hilgers wordt verkocht. Dan zal FC Twente waarschijnlijk een nieuwe centrumverdediger halen. Max Bruns staat ook klaar om zijn kans als basisspeler te grijpen en de achttienjarige Juliën Mesbahi zou bij een goede voorbereiding ook zomaar een belangrijkere rol kunnen krijgen.

Nagenoeg alle verdedigers en keepers sluiten volgende week woensdag aan bij de eerste groepstraining, uitzonderingen als blessures daargelaten. Wellicht sluit Alfons Sampsted wel later aan. De 26-jarige rechtsback heeft er net een interlandperiode opzitten met IJsland. Sampsted ging al op vakantie met de spelersgroep naar Ibiza, maar zal meer uit moeten rusten alvorens hij begint aan het nieuwe seizoen. Wanneer de IJslander aansluit, is niet bekend.

Middenveld
Michal Sadílek zou met Tsjechië deelnemen aan het EK, maar liep bij een ongeluk met een driewieler een diepe vleeswond op. Het is niet bekend hoelang hij eruit ligt. Verder zal iedereen volgende week woensdag op het trainingsveld staan. Het zal interessant zijn om te zien wat er gebeurt met Michel Vlap, die afgelopen seizoen nog als linksbuiten speelde. Gaat hij terug naar tien of ziet de technische staf een rol weggelegd op acht? Daarnaast kan Gijs Besselink zich mogelijk in de kijker spelen om aankomend seizoen een échte kans te krijgen.

Voor Younes Taha komt er een belangrijke voorbereiding aan. Taha wees aanbiedingen voor huurperiodes bij PEC Zwolle en FC Groningen af en zei op voorbaat al 'nee' tegen deelname aan de Olympische Spelen met Marokko. De 21-jarige speler wil zich volledig focussen op zijn kans bij FC Twente en wil zich daarbij richten op de tienpositie, waar hij afgelopen seizoen nog veelal aan de buitenkant werd gebruikt.

Taha kan zijn kans mogelijk grijpen bij een vertrek van Sem Steijn. De 22-jarige aanvallende middenvelder staat bij meerdere buitenlandse clubs op de lijst na een succesvol eredivisieseizoen met maar liefst zeventien doelpunten. Bij een verkoop van Steijn staat Oosting voor wat interessante keuzes: wordt Vlap of Taha de nieuwe tien, of zakt Ricky van Wolfswinkel iets terug bij de aankoop van een topspits als Wout Weghorst?

Aanval
Van Wolfswinkel is voorlopig de enige spits bij FC Twente. Contractspeler Lucas Vennegoor of Hesselink zal in de voorbereiding waarschijnlijk aansluiten bij het eerste elftal, maar zal in het reguliere seizoen in de Academie spelen. FC Twente zoekt nog naar een nieuwe spits. Wout Weghorst staat bovenaan de lijst, maar de verwachting is dat die mogelijke transfer nog wel even op zich laat wachten.

Daan Rots zal komend seizoen weer de rechtsbuiten zijn. De 22-jarige Grollenaar heeft aangegeven niet te willen vertrekken. Ook Mitchell van Bergen en Younes Taha kunnen op rechtsbuiten, al speelde Van Bergen zijn beste wedstrijden aan het einde van het seizoen vanaf links en wil Taha zich echt focussen op de tienpositie.

Op linksbuiten zal er een concurrentiestrijd losbarsten. Mitchell van Bergen liet aan het einde van het seizoen een prima indruk achter op die positie. FC Twente haalde Sayf Ltaief al binnen om te concurreren met Van Bergen. De 24-jarige vleugelflitser was na het seizoen bij FC Winterthur met Tunesië op pad voor WK-kwalificatieduels, maar heeft laten weten zo snel mogelijk aan te willen sluiten bij FC Twente. Daarnaast wil technisch directeur Arnold Bruggink nóg een linksbuiten aan de selectie toevoegen.

Start voorbereiding
Op woensdag 19 juni staat de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. Drie dagen later speelt FC Twente op bezoek bij STEVO in Geesteren de eerste oefenwedstrijd. Op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus speelt FC Twente het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen. De heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League staat dan op het programma.

Opinie: Wat zou op basis van deze selectie jouw opstelling zijn voor de heenwedstrijd in de Champions League? Laat het weten in de reacties.

selectie fc twente 2024 2025

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties