Eerste elftal

Overzicht: Zo gaat FC Twente de 34,5 miljoen euro schuld aflossen

Overzicht: Zo gaat FC Twente de 34,5 miljoen euro schuld aflossen

Op dit moment heeft FC Twente nog een schuld van in totaal 34,5 miljoen euro. De Enschedese club is op dit moment druk bezig met het maken van nieuwe afspraken om deze schuld zo goed en zo snel mogelijk af te lossen. Met de gemeente zijn nieuwe afspraken gemaakt over het aflossen van de lening van 15,7 miljoen euro. Deze bestaat uit een oude lening voor het stadion (4,5 miljoen), een lening uit 2019 (5,2 miljoen) en een gemeentelijke garantstelling (6 miljoen) voor een lening die de club datzelfde jaar afsloot bij de Nederlandse Waterschapsbank.

Deze leningen worden samen in een nieuw jasje gegoten en FC Twente gaat het totale bedrag in maximaal 15 jaar terugbetalen. Als gevolg hoeft de club niet meer af te lossen bij transfers zoals dat nu het geval is. Bij iedere transfer moet FC Twente een deel van de nettowinst overmaken naar de gemeente. Doordat deze regeling komt te vervallen, kan FC Twente het geld uit transfers weer herinvesteren in de selectie. Op 13 mei zal de nieuwe vorm van de lening officieel worden goedgekeurd tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Dan blijft er nog een schuld over van afgerond 19 miljoen euro, weet Corine Engelbarts van de Tubantia. Vorige maand werd al bekend dat de voormalige bestuurders Aldo van der Laan en Hein Trebbe af willen zien van ongeveer de helft van hun openstaande lening van 5 miljoen euro. Dan staat er nog en bedrag van 9 miljoen euro open bij De Noabers en de Ambassadeurs. Als laatste moet de club nog 4,9 miljoen euro aan coronasteun terugbetalen aan de Belastingdienst. In het uiterste geval heeft FC Twente alle openstaande schulden in 2039 afgelost, maar indien mogelijk zal dit eerder zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties