Eerste elftal

Pahlplatz verrast door FC Twente: "Daar kan ik maar één woord voor vinden"

Pahlplatz verrast door FC Twente: "Daar kan ik maar één woord voor vinden"

FC Twente verloor afgelopen zomer basisspelers Ramiz Zerrouki, Václav Cerny en Virgil Misidjan en heeft het dit seizoen tot nu toe voor het grootste deel moeten doen zonder Joshua Brenet en Gijs Smal. Ondanks dat FC Twente al deze sterkhouders van vorig seizoen (voor een groot deel) heeft moeten missen, doen de Tukkers het tot dusver uitstekend in de eredivisie: de ploeg van trainer Joseph Oosting staat in punten gelijk met nummer twee AZ en nummer drie Feyenoord.

Boudewijn Pahlplatz is verrast door de prestaties van FC Twente. "Als ik kijk hoe de ploeg dit seizoen presteert, kan ik daarvoor maar één woord vinden: knap!", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Afgelopen seizoen zijn ze in Ramiz Zerrouki en Václav Cerny twee bepalende spelers verloren. Ik verwachtte een moeilijk jaar, maar ze lieten thuis tegen Feyenoord weer zien dat er echt een team staat. Een ploeg die voor elkaar knokt. Dat ze dit spel kunnen spelen, vind ik heel knap."

De oud-aanvaller van FC Twente licht enkele spelers uit. "Mathias Kjolo heeft een jaar kunnen wennen en doet het nu heel goed. Youri Regeer, die over is genomen van Ajax, toont aan dat hij het niveau van FC Twente aankan. Alleen van Naci Ünüvar heb ik nog te weinig gezien om een oordeel te vellen. Carel Eiting zit nog op de bank en heeft bij FC Volendam aangetoond dat hij een versterking kan zijn", besluit Pahlplatz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties