Eerste elftal

Panikerende supporters gerustgesteld: "Moeten niet zo raar doen"

Panikerende supporters gerustgesteld: "Moeten niet zo raar doen"

Bij een deel van de supporters is er na afgelopen weekend angst dat FC Twente de derde plaats nog gaat verspelen. De Tukkers verloren in een uitermate zwakke wedstrijd met 2-1 van Ajax, terwijl AZ zelf na een comeback met 3-2 won van RKC Waalwijk. Het verschil op de ranglijst is vijf punten met nog vier wedstrijden te gaan, waaronder de onderlinge confrontatie in Alkmaar op zondag 5 mei om 16:45 uur. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde is er geen enkele reden tot paniek.

"We moeten ook niet helemaal in paniek raken omdat je verloren hebt", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Twente staat vijf punten voor op AZ. Ik heb AZ zaterdagavond tegen RKC gezien; die ploeg komt er echt niet bovenop. Ze winnen wel met 3-2 na een 0-2 achterstand, maar dat is allemaal niet geweldig."

FC Twente speelt volgende woensdag om 18:45 uur thuis tegen Almere City FC. "Dat wordt een hele lastige en vervelende wedstrijd, omdat ze weer tegen een hele muur van onwil moeten opboksen en Twente daar toch een beetje creativiteit voor mist, maar die gaan ze wel winnen. Dan krijg je nog Volendam, dat tegen die tijd gedegradeerd is. Die derde plaats is wel binnen."

"Ik zag ook alweer reacties: 'Die derde plaats gaat ons helemaal mis!' Nee, dat gaat Twente niet mis. Laat ze ook maar zien dat ze zo'n goede ploeg zijn, wat ze van zichzelf vinden. De supporters moeten niet zo raar doen, die derde plaats komt wel goed, je moet ook niet meteen allemaal in de stuiptrekking gaan omdat je één keer een slechte prestatie levert bij de nummer vijf van Nederland", aldus de clubwatcher.

Volgende week woensdag speelt FC Twente tegen Almere City FC. Concurrent AZ speelt pas op zondag uit tegen NEC Nijmegen (aftrap 12:15 uur). "Als Twente zijn ding doet en wint van Almere City, kijken ze in Alkmaar drie à vier dagen naar die acht punten en dan moet je uit naar NEC. Je kijkt ertegenaan en weet: dit gaan we niet meer goedmaken", besluit Ten Voorde.

Panikerende supporters gerustgesteld: "Moeten niet zo raar doen"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties