Eerste elftal

Passeren Van Wolfswinkel gewaagd: "Dat heeft wel wat gevolgen"

Passeren Van Wolfswinkel gewaagd: "Dat heeft wel wat gevolgen"

Ron Jans besloot voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard om Ricky van Wolfswinkel voor het eerst in anderhalf jaar tijd te passeren. De aanvalsleider zit al een tijdje niet goed in z'n vel en volgens Jans heeft de spits ook last van wat vermoeidheidsverschijnselen. Ugalde greep de kans met beide handen aan en scoorde twee van de drie treffers. Een week ervoor was hij ook al trefzeker in de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

'Hij heeft het al weken moeilijk, speelt niet goed en worstelt. Met Fortuna erbij heeft hij al zeven wedstrijden op rij niet gescoord. Zijn laatste was een penalty uit bij Vitesse", aldus Leon ten Voorde op de website van de Tubantia. "Supporters roepen dan heel snel dat Ugalde erin moet, maar dat is als trainer niet altijd zo eenvoudig."

Ten Voorde legt uit waarom. "Je hebt te maken met de oudste speler in de groep als Brama er niet is, hij is je aanvalsleider en hij is bepalend voor de sfeer in de groep. Hij is gewoon belangrijk in de kleedkamer, om er maar eens een cliché te gebruiken. Als je zo'n jongen eruit haalt, dan heeft dat wel wat gevolgen, óók in je teamproces. Ik vond het beste gewaagd om te doen. Maar de winnaar heeft achteraf gelijk."

Snapt hij het zelf dan ook? "Ik heb het hem niet gevraagd, omdat ik het beleid heb om niet te snel naar teleurgestelde spelers toe te stappen na afloop van een wedstrijd. Dat vind ik heel erg makkelijk. Maar voetballers vinden altijd dat ze moeten spelen. Ron Jans zei dat Ricky het ook mooi vond voor Manfred, daar zet ik toch wel mijn twijfels bij."

Ten Voorde verwacht dat Ugalde ook tegen AZ gaat spelen. "Ugalde scoorde twee keer en scoorde ook tegen sc Heerenveen, dus die gaat tegen AZ wel spelen. Dat kan niet anders." En dan Van Wolfswinkel weer op de bank? "Misschien als Misidjan nog niet fit is dat hij vanaf de linkerkant speelt. Hij is totaal geen buitenspeler, maar dat vult hij wel naar vermogen in. Dat zou kunnen, maar dat ligt aan de ontsteking aan het been van Misidjan. Ze hadden gehoopt op Fortuna, maar dat kwam te vroeg. Jans zei vrijdag dat hij ervan uitgaat dat hij er tegen AZ weer bij is. Maar dat is altijd even de vraag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties