Eerste elftal

Patrick Kluivert op zijn verjaardag officieel gepresenteerd in Turkije

Patrick Kluivert op zijn verjaardag officieel gepresenteerd in Turkije

Patrick Kluivert lijkt de nieuwe trainer te gaan worden van het Turkse Adana Demirspor. De 46-jarige ex-prof was trainer van Jong FC Twente in 2012 en werd kampioen met het beloftenelftal in Enschede.

Kluivert was hoofdtrainer van Curaçao, Kameroen en Jong FC Twente. Verder werkte de ex-prof als spitsentrainer bij NEC en was assistent-trainer bij het Nederlands elftal en het Australische Brisbane Roar. Daarnaast was Kluivert tijdelijk werkzaam als hoofd jeugdopleidingen bij Barcelona en als directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain.

De onderhandelingen tussen Kluivert en de Turkse subtopper bevinden zich in de eindfase. Adana Demirspor eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de Süper Lig, het hoogste niveau van Turkije. De club zal, net als FC Twente, voorrondes van de Conference League gaan spelen.

Met deze overstap zou Kluivert voor het eerst werkzaam zijn als hoofdtrainer bij een eerste elftal van een grote club. Hij zou een contract voor twee jaar gaan tekenen in Turkije. Het is nog niet duidelijk hoeveel hij gaat verdienen.

Update: Kluivert is op zijn 47e verjaardag officieel gepresenteerd bij Adana Demirsport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties