Eerste elftal

Pech voor Twente-supporters: Minder Tukkers welkom bij mogelijke uitwedstrijd tegen Lille

Pech voor Twente-supporters: Minder Tukkers welkom bij mogelijke uitwedstrijd tegen Lille

De supporters van FC Twente kunnen zich opmaken voor een mooie reis. Of het nou Rangers FC, Slavia Praag, FC Salzburg of LOSC Lille wordt, er staat sowieso een prachtige awayday voor de boeg in de derde voorronde van de Champions League. We dachten dat er 2.500 Tukkers welkom zouden zijn bij de uitwedstrijd tegen LOSC Lille, mocht FC Twente de Franse club loten. Dat blijkt echter niet zo te zijn.

Het Stade Pierre-Mauroy in Rijsel (de Nederlandse naam voor Lille) wordt gebruikt voor basketbal- en handbalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Daardoor moet LOSC Lille uitwijken naar een ander stadion. Dit zal waarschijnlijk het Stade du Hainaut van Valenciennes FC worden. Het stadion biedt plaats voor 25.000 toeschouwers, waardoor er 1.250 Tukkers aanwezig zullen mogen zijn. Nog steeds niet mis, maar wel de helft minder van het stadion van LOSC Lille.

Qua reistijden doen Rijsel (Lille) en Valenciennes elkaar niet veel. Vanuit De Grolsch Veste is het 391 kilometer kachelen naar Rijsel, terwijl Valenciennes op 433 kilometer ligt. Het blijft dus met afstand de kortst mogelijke awayday in de derde voorronde van de Champions League. Op 22 juli zal tijdens de loting bekend worden wie de tegenstander van FC Twente wordt en of de Tukkers eerst uit of thuis spelen.

Olympische Spelen gooien mogelijk roet in het eten van Twente-supporters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties